Welkom bij de Stokstaartjes!

stokstaartjes

Het stokstaartje is een klein roofdier dat tot de mangoesten behoort. Hij wordt ook wel “aardmannetje” genoemd en bewoont alle delen van de Kalahari in zuidelijk Afrika. In het Afrikaans en het Engels worden stokstaartjes “meerkat” genoemd. Daardoor wordt de naam ‘meerkat’ soms verkeerd in het Nederlands overgenomen uit films, bijvoorbeeld de Disneyfilm De Leeuwenkoning. In het Nederlands is “meerkat” echter een naam voor een groep apen! Van alle mangoesten zijn de stokstaartjes de meest sociale.

Maar waarom is onze groep naar deze diertjes vernoemd?
Juf Marjan: ‘Stokstaartjes zijn zo lekker eigenwijs en nieuwsgierig. Daarbij komen ze heel erg op voor hun groep. En… ze zien er zo schattig uit!!!’