Beverwedstrijd

Bever LogoDe Beverwedstrijd is een informaticawedstrijd voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Er is geen voorkennis vereist. De wedstrijd gaat over informatica, algoritmen, structuren, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen. Iedereen kan met enig nadenken de opgaven oplossen. Maar het vereist goed en snel nadenken om de opgaven binnen de tijd op te lossen.

De bedoeling is om leerlingen te laten ontdekken dat ze talent hebben voor informatica en meteen een idee te geven wat informatica inhoudt. De 1e ronde van de wedstrijd vindt plaats tussen 11 en 20 november De wedstrijd duurt 40 minuten en bevat 15 korte opgaven. Er zijn 5 opgaven die gemakkelijk zijn, 5 enigszins pittige en 5 zeer pittige. Althans dat vinden de organisatoren.

Online voorbeeldwedstrijd vind je op www.beverwedstrijd.nl