Oldscool versus newscool

image

Computerles is een vast onderdeel in het rooster van de Edese Schoolvereniging, van groep 0 tot groep 8. Hierbij zijn een hele reeks pc’s altijd beschikbaar.

Meer en meer begonnen de kleuters bij hun eerste computerles over het scherm van de pc te ‘swipen’. In eerste instantie heel grappig natuurlijk! Maar het laat vooral zien dat ook de allerkleinsten gewend zijn aan het gebruik van tablets en smartphones.

Dit schooljaar zijn – naast oa de touchscreen een paar jaar geleden – de tablets ingevoerd.

De Stokstaartjes kregen vandaag een keer computerles op zowel de ‘oude’ pc’s en de iPads. Fantastisch te zien hoe de kleuters hun voorkeuren hebben, hoe makkelijk ze het een, óf het ander oppikken. Op welke ‘computer’ ze ook werken; van alle spelletjes en apps leren ze wat!