Speciale kersteditie van showtime

Kerstengeltjes

Voorafgaand aan de vakanties, houden we op de Edese Schoolvereniging altijd een showtime. Dit is een middag waarin alle kinderen in groepsverband voor elkaar optreden. Samen met muziekvakleerkracht juf Myra bedenken de kinderen zelf een lied, dans of toneelstukje.

Waf zeggen de honden!

Natuurlijk stond deze showtime in het teken van Kerst. Het is de moeilijkste taak, maar juist de kleuters trappen ook deze keer af. De Giraffen zongen ‘Als de kaarsjes branden’ en vertellen met dit liedje dat wanneer de kaarsjes branden het kerstfeest gevierd kan worden. ‘Dieren in ’t stalletje’ werd gezongen door de Olifanten: de groep was in drieën verdeeld: koeien, honden en schapen. Het was zo aandoenlijk wanneer de koeien ‘boe zeggen de koeien’, de honden ‘waf zeggen de honden’ en de schapen ‘beeh zeggen de schapen’ zongen! De Stokstaartjes hadden allemaal een sterretje vast of op hun muts, want ze zongen de nederlandse vertaling van ‘Twinkle, twinkle, little star (schitter, schitter kleine ster)’.

Schitter schitter, kleine ster

Toen was groep 3 aan de beurt en gaven een spetterend dansoptreden op ‘All I want for christmas is you’! De choreografie van deze dans was verzorgd door Lotte, Julia, Iris en Lisanne uit groep 8, zo knap!

Vette dansmoves

Renske uit groep 4 stond alleen met haar blokfluit ‘Jingle Bells’ te fluiten, dat was spannend! Zonder valse noot, namen haar klasgenoten het daarna zingend van haar over, terwijl de meesten van hun ook een muziekinstrument vasthielden. Heerlijk hoe de hele school groep 4 bijviel: zo zong de hele school gezellig mee!

‘De nacht leek heel gewoon’ werd gezongen door groep 5. Deze groep had zich fantastisch verkleed en vertelden het verhaal van Kerst. Jozef, Maria en baby Jezus, honden, engeltjes, herders, schaapjes en de drie wijzen uit het oosten stonden op het podium.

Meester Poll Jonker leerde een Duitse lied
Meester Poll Jonker leerde groep 6 een Duitse lied

Vanaf de eerste dag op school leren de kinderen Engels: dit zijn ze wel gewend. Maar in groep 6 krijgen de kinderen elke dinsdagmiddag Duitse les van meester Poll Jonker. Meneer Jonker is met pensioen, maar is nog steeds een vast lid in het leerkrachtenteam.
Groep 6 zong dus in het Duits en zongen over een bakkerij waarin van alles mis gaat: die Weinachtsbacherei.

Hierna werd er afgewisseld met weer een dansoptreden op ‘All I want for Christmas is you’! De meiden van groep 7 stonden lekker vooraan, zodat de jongens een beetje konden spieken wat voor vette dansmoves er van ze verwacht werd. Groep 8 sloot de Showtime af met ‘Twelve days of christmas’: een heel verhaal in het engels waarin steeds vlot werd afgeteld. Indrukwekkend hoe de engelse uitspraak van deze kinderen is! Afsluitend werd er knallend afgesloten met the Crazy Santa Dance. Een fijne kerstvakantie iedereen!

Crazy Santa Dance