Het Letterfeest in groep 3

De afsluiting van de eerste 6 kernen van Veilig Leren Lezen is vanmiddag gevierd met het Letterfeest. De kinderen mochten ter gelegenheid van dit feest verkleed op school komen. De kinderen hadden in groepjes een letterspeurtocht en na afloop was er voor iedereen ranja met een letter cup cake. Alle ouders waren uitgenodigd om het feest mee te vieren. Het geheel werd afgesloten met de uitreiking van het Letterdiploma.

FoTo onderzoek groep 3

Onze school doet sinds het schooljaar 2014-2015 mee aan het onderzoek ‘Flankerend Onderzoek Tweetalig Primair Onderwijs’ (FoTo). Met dit onderzoek wordt de invoering en opbrengst van de pilot Tweetalig Primair Onderwijs onderzocht. In het voorjaar van 2015 zijn enkele korte testen bij de leerlingen uit groep 1 afgenomen. Op donderdag 9 en vrijdag 10 maart staat de tweede meting van dit onderzoek gepland. Alle ouders van de kinderen in groep 3 hebben inmiddels een vragenlijst ontvangen. Bij deze het verzoek om de ingevulde lijst aanstaande maandag, 13 februari, bij de groepsleerkracht in te leveren.

Tafels oefenen

Het aanleren van de tafels speelt zich hoofdzakelijk af in groep 4 en 5. In groep 4 wordt begonnen met inzicht geven in hoe de tafels werken en wat er eigenlijk gebeurt bij keersommen. Ook leren de kinderen in groep 4 hun eerste tafels uit het hoofd.Het zogenaamde ‘automatiseren’. In groep 5 volgen de overige tafels en wordt hard aan het tempo gewerkt. Aan het eind groep 5 moet de norm gehaald zijn. De tafels van vermenigvuldiging vormen de basis voor vrijwel alle rekenhandelingen in de bovenbouw. Daarom is het ook zo belangrijk dat kinderen ze goed kennen. Hoe belangrijk het aanleren van tafels ook is, tafels stampen zonder dat je kind weet wat het aan het doen is, is een vrij zinloze bezigheid. Voor veel kinderen is het ook ondoenlijk om alleen via memoriseren tot beheersing van de tafels te komen. Daarom vindt uitbreiding van de kennis van tafels plaats door het leggen van relaties (denkstrategieën) tussen gekende en nieuw te leren tafels. Onder het kopje ‘projecten’ vindt u links om thuis te oefenen, maar googelen op ‘tafels oefenen’ kan natuurlijk ook.

Start training Sociale Vaardigheid: woensdag 8 maart

Aangezien nog niet alle aanmeldingen met ouders besproken zijn, is de start van de tweede training ná de ouderavonden. Bij het lokaal van groep 8 ligt de intekenlijst voor de intakegesprekken. Deze zijn op woensdag 15 en donderdag 23 februari.

Finale schooldammen

Het komend weekend zijn er zaalhockey toernooien, voetbalwedstrijden en andere sportactiviteiten, waardoor het niet gelukt is een viertal dammers af te vaardigen naar de finale in Almen. We vinden het jammer, maar begrijpen het wel. Gelukkig kan de nummer zes van de halve finale in plaats van de ESV spelen.

Fruit volgende week

Woensdag    15-02    waspeen

Donderdag   16-02    appel

Vrijdag         17-02    meloen

Voor leuke, lekkere en gezonde traktaties, lunches en tussendoortjes: zie www.gezondtrakteren.nl

Dinsdag 14 februari Ouderavond

Dinsdag 14 februari Informatiestand CJG kleuterhal tijdens ouderavond

Woensdag 15 februari Start SoVa training

Maandag 20 februari Ouderavond

Woensdag 22 februari Ouderavond

Vrijdag 24 februari Eerste dag van de voorjaarsvakantie

Maandag 6 maart Eerste schooldag na de voorjaarsvakantie

Donderdag 9 maart Inloopspreekuur CJG    8.30 – 9.30 uur

Donderdag 9 maart Vervolg onderzoek FoTo groep 3

Vrijdag 10 maart Vervolg onderzoek FoTo groep 3

Vrijdag 10 maart Luiscontrole

Maandag 27 maart ReShare kledinginzameling

Ten slotte… wensen wij iedere een fijne en griepvrije week.

Met vriendelijke groet,

mede namens de teamleden,