Aftrap Kinderboekenweek bij de Olifantjes!

olifantjes op het podium KBW

Wie afgelopen maandag door de Zuidelijke Spoorstraat reed, heeft vast een paar keer met zijn ogen moeten knipperen… Het is ook wel een beetje raar om net na het weekend een robot tegen te komen of een heks of tovenaar!

Het was duidelijk dat de leerlingen deze dag ‘raar’ naar school mochten en hieraan werd door de kinderen creatief invulling gegeven. Dit had natuurlijk alles te maken met het thema van de Kinderboekenweek Raar Maar Waar. Wat hadden de olifantjes hun best gedaan! De ‘aller-raarste’ outfits kwamen voorbij tijdens de grote opening met alle leerlingen en leerkrachten op de catwalk in de hal; Minions, rare brillen, robots, maffe stropdassen, kleurige pruiken, pyjama’s, onderbroeken op hoofden en nog veel meer… Het was bijzonder raar! Zelfs de leraren waren in stijl; een rare juf Anita wachtte de kinderen op, met haar gekke pruik en vreemde schort.

Dinsdag kregen de olifantjes wel heel bijzonder bezoek! In het kader van techniek kwam Jaap van Lagen, de vader van Tessa, in een race overall en helm wat vertellen over zijn beroep als autocoureur.
Jaap heeft de kinderen verteld waarom brandvrije kleding en een helm heel belangrijk is in de autosport. Daarna werden de kinderen met een leuk filmpje meegenomen in een heus raceweekend! Hij legde uit dat hij dan heel hard in de raceauto rijdt, maar ook dat er veel monteurs zijn die de hele dag aan zijn auto sleutelen om te zorgen dat de auto super snel over de finish gaat.

coureur in de klas

Nadat de kinderen nog allerlei vragen mochten stellen aan Jaap, kregen ze allemaal een mooi kaartje en een poster van zijn raceauto mee naar huis. De kinderen hebben genoten van het bezoek van Jaap en zijn met enthousiaste verhalen thuis gekomen. Jaap, bedankt voor de leuke (en toch ook een beetje rare) les!