Veel bekijks op de Boekenavond!


De Kinderboekenweek is afgesloten met de traditionele Boekenavond. Een avond op de Edese Schoolvereniging met veel bekijks! Mama, papa, opa of oma: de kinderen lieten trots de werkjes zien die ze afgelopen weken hebben gemaakt.

Het Kinderboekenweek-thema ‘Raar maar waar’ gaf dit jaar extra ruimte voor natuur, wetenschap en techniek. De lessen op de ESV waren daarom een tikkie anders. Er werd meer stilgestaan bij bijvoorbeeld natuurkunde, geometrie en electrotechniek.

Robotten, knikkerbanen, kubussen, raketten werden gemaakt. In de meeste klassen werd er een flink beroep gedaan op de creativiteit in het kader van ‘Raar maar waar’: fantastische uitvindingen werden geschetst, fantasie-dieren en kunstwerken in primaire en secundaire kleuren werden gecreëerd.

Ook konden we genieten van een spontaan optreden van groep 8, die op het Kinderen voor Kinderen themalied ‘Raar maar waar’ dansten. Heel knap dat de kinderen ‘gewoon’ het podium nemen en hun beste beentje vóór zetten!

Ook werd er op de Boekenavond veel in de boeken van boekhandel Het Paard van Troje gekeken. Fantastisch om te zien hoe gepassioneerd kinderen kunnen zijn over boeken!

Paard van Troje
Nieuw leesvoer op menig nachtkastje en interessante knutselen om mee naar huis te nemen… Kinderboekenweek 2015 was een succes!