Ons klaslokaal op de Boekenavond

De Kinderboekenweek werd ook bij de Stokstaartjes afgesloten met de Boekenavond. Wat was het lokaal bomvol werkjes van de knappe Stokstaartjes!

Bij binnenkomst kon je het al lezen: beleef, leer, bewonder, bekijk, ontdek en geniet! Wat konden we als (groot)ouder genieten van alle extra ‘Raar maar waar’-lessen die de Stokstaartjes hebben gehad. En wat hebben juf Marjan en juf Diana ontzettend hun best gedaan om invulling te geven aan dit Kinderboekenweekthema!

IMG_0725

De Kinderboekenweek kon dit jaar ingevuld worden door extra lessen in techniek, wetenschap en natuur. De Stokstaartjes hebben ontzettend hard gewerkt. Ze zijn in aanraking gekomen met ‘techniek’ door bijvoorbeeld een knikkerbaan met spijkertjes te timmeren, en allerlei huishoudelijke apparatuur uit elkaar te halen en eens te zien wat er nou eigenlijk in zit!

IMG_0727

De ‘Natuur’-lessen gingen bijvoorbeeld over drijfvermogen: blijft een paperclip drijven? En een kurk, of muntje, of dop? Met schuursponsjes zijn er bootjes gemaakt: zouden die blijven drijven?

IMG_0718

‘Wetenschapslessen’ lijken misschien wat hoog gegrepen voor kleuters, maar niets is minder waar. Vol trots kunnen ze vertellen over zwaartekracht en waarom een knikker in een knikkerbaan naar beneden rolt. Of wat stroom is en welke apparaten stroom gebruiken. Natuurlijk waren de echte robotten en dat zenuwslopende spelletje-met-die-zoemer-als-je-de-draad-aanraakt er weer! De vaders maakten er zelfs een wedstrijdje van…

IMG_0720IMG_0721

 

 

 

 

 

 

 

De juffen, de (groot)ouders en vooral de kinderen hebben genoten van deze superleuke weken en de gezellige avond!