Opening Kinderboekenweek: Raar maar waar!

raar maar waar

Vandaag was de opening van de Kinderboekenweek op de ESV, dit gebeurde wel op een hele rare manier… De school wemelde van gek geklede kinderen: konijnenoren op helmen, met z’n tweeën in 1 broek, vergiet op het hoofd, een damesjurkje…bij een jongen, onderbroeken op hoofden, niet bij elkaar horende schoenen. Het was een rare bende!

Toen de kinderen vanochtend aankwamen in de grote hal, zagen ze het al staan: een grote Raar maar waar-catwalk! Eerst deden de leerkrachten voor hoe hier overheen gelopen moest worden. En…wat zagen de juffen en meesters er uit! Meester Wil Fritz had z’n korte broek en slippers aan…maar ook wanten en een muts. Meester Evert had z’n klus-overall aangetrokken, terwijl juf Cunera vrolijk danste in haar Flower Power outfit. De kinderen moesten erg lachen om al die gekke juffen en meesters.

Daarna waren alle groepen aan de beurt en uit elke groep werd het allergekste kind gekozen. Kayleigh en Anouk hadden er wel erg veel werk van gemaakt: die hadden allerlei Raar maar ware feitjes op hun broek en shirts vastgespeld. Je leest het goed: 1 broek voor 2 meiden. Dat zijn wel heel goede vriendinnen! Chemaine won de eerste prijs van heel de school: een hoelarokje, helm met oren en snowboots??? Dat is inderdaad wel heel raar!

Als afsluiting danste en zong groep 8 het Raar maar waar themalied van Kinderen voor Kinderen.

SONY DSC

Deze weken gaan we nog lekker veel doen aan techniek, natuur en wetenschap. Op de boekenavond dinsdag 13 oktober kunnen (groot)ouders de mooie werkjes komen bekijken!