Weekbrief 7

Bestuur

De ESV is een vereniging, waarvan de ouders de leden zijn. Uit de leden wordt een bestuur gekozen, die de rol van bevoegd gezag vervult. Als ouder van de ESV heeft u dan ook de mogelijkheid medebepalend te zijn voor het beleid van de school van uw kind(eren). Doordat er een maximum is gesteld aan de lidmaatschapsduur van de bestuursleden, zijn er regelmatig vacatures. Na de zomervakantie komt de functie van secretaris vacant, halverwege het schooljaar komt de functie van specialist huisvestingzaken vacant. Het is raadzaam om eerst een periode mee te lopen voor de functie over wordt genomen. Indien u belangstelling heeft – het is een voorrecht  mee te werken aan het optimaliseren van de school van uw kind! – kunt u een mail sturen naar w.fritz@esvede.nl of bestuur@esvede.nl  Er wordt dan contact met u opgenomen. Van harte aanbevolen!!

Buitenterrein

Maandag is een schelpenpad aangelegd als verlengde van de achterpoort. Daarmee is deze ronde van “werken aan het buitenterrein” afgerond.

De kinderen waren erg blij met het schelpenpad. Vooral de jongste leerlingen speelden er direct mee. We snappen dat helemaal, een stukje zee op de Veluwe is toch heerlijk! We vinden het echter vervelend dat we de schelpoen na één dag al over het hele terrein terugvonden en sommige ouders ook thuis! We vinden het heerlijk dat de kinderen zo enthousiast met de schelpen spelen, maar willen wel dat de schelpen op het pad blijven. We roepen u dan ook allen – BSO medewerkers, teamleden, ouders en leerlingen – op mee te helpen aan het “schelpen horen op het pad” project.

Tuincommissie

Twee ouders hebben zich gemeld om mee te denken aan het werken met de schooltuin. Na de herfstvakantie willen we gaan werken met de eerste invulling van de moestuin. We hebben echter enkele ouders nodig die ons helpen met het zaai klaar maken van het gebied. Wie wil ons helpen? Als u wilt, kunt u zich melden bij Cunera Woestenburg of Carla Versteeg.

Bril

We hebben een donkerblauwe bril gevonden van het merk Vingino. Als u hem kwijt bent … bij Wil Fritz kunt u hem afhalen. Op 16 oktober breng ik de bril naar een goed doel, als niemand de bril heeft opgehaald.

MR

Hallo, ik ben Janneke Veenbergen en sinds september het nieuwe lid van de MR. Ik ben moeder van Tijn (4 jaar, olifantjes) en Lara (1,5 jaar). Ik werk als projectleider bij SSR ( het opleidingsinstituut van de rechtspraak en het openbaar ministerie). Ik hoop via de MR een steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van de school. 

Opening kinderboekenweek

Op maandag werd de Kinderboekenweek van de ESV feestelijk geopend. Op de website vindt u verschillende verslagen. Kijken is de moeite waard!!!

Boekenavond

Op dinsdag 13 oktober is de jaarlijkse boekenavond. Van 18.30 – 20.00 uur is de school geopend. U kunt dan kijken naar datgene wat de leerlingen deze week gedaan hebben. Ook is er een stand van Het Paard van Troje, waar u een boek voor uw kind(eren) kunt kopen. U bent allen van harte uitgenodigd om deze avond te bezoeken samen met uw kind(eren).

De leerkrachten van groep 5 zien graag dat alle leerlingen een “Raar maar waar” foto meenemen met daarbij een vraag. Voorbeelden van vragen kunnen zijn: het is raar dat ik vroeger blond haar had en nu bruin….., of het is raar dat ik al heel snel kon fietsen, terwijl ik nog maar net kon lopen…, of het is raar dat ik vroeger bang was voor…. en nu niet meer, etc.

Agenda

Van sommige ouders hoor ik dat men de agenda mist. De agenda van het gehele jaar staat echter op de kalender. Op de website vindt u die van de gehele school en ook nog een keer van iedere groep apart. Als u deze brief leest bent u op de website. Boven in beeld kunt u doorklikken naar de kalender (Menu / Overig / Kalender). Daar vindt u altijd actuele informatie.

Tenslotte …

… wens ik iedereen een prettige week toe. Denkt u nog aan het fotogeld of retour te geven foto’s?

Met vriendelijke groet,

mede namens de teamleden,

W. A. J. Fritz.