Appelmoes maken

IMG_0287

Afgelopen donderdag heeft groep 1-2 (giraffen) appelmoes gemaakt. Wat was het leuk om te doen! Iedereen kreeg hiervoor een eigen appel. We begonnen natuurlijk met het schillen van de appels en het in partjes snijden. Daarna mochten alle kleuters de stukjes appel in hele kleine stukjes snijden. Wat konden ze dat goed!

IMG_0286  IMG_0300  IMG_0294 IMG_0308 

IMG_0310

Daarna hebben we alles in de pan gedaan, met water, suiker en kaneel. Toen moesten de kinderen veel geduld hebben. ’s Middags na schooltijd was het pas klaar. De volgende dag, toen de appelmoes voldoende was afgekoeld, werd de appelmoes verdeeld in bekertjes en kreeg iedereen zijn eigen bekertje met appelmoes. Om 12.00 uur kwamen alle kinderen met de appelmoes naar buiten, eet smakelijk allemaal!!

IMG_0313  IMG_0316