Hartverwarmende inzameling vluchtelingen Ede

Ingezameld

Morgen gaan de vluchtelingkinderen in Ede voor het eerst naar school. Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede maakt zich hard om die kinderen te bieden wat alle Nederlandse schoolkinderen ook hebben.

Bekers, broodtrommels, rugtassen en gymschoenen. Dat is wat we gisteren de ouders hebben gevraagd vanóchtend mee te nemen. De inzameling is hartverwarmend: kinderen die hun eigen oude spulletjes met een glimlach aanboden tot een flinke hoeveelheid producten waar het kaartje nog aanhing. Uiteindelijk is er veel meer opgehaald dan dat de vluchtelingen morgen in Ede nodig hebben, maar de bekers, broodtrommels, rugtassen en gymschoenen komen goed terecht bij kinderen in de regio.

Een mooie bewustwording voor onze kinderen dat niet elk kind alles heeft!