Onverwacht bezoek voor de Olifantjes van de ESV

Juf Manny en de kinderen stonden raar te kijken afgelopen donderdag. Het begon al bij de buitendeur, deze was helemaal dicht geplakt met pakpapier. Vervolgens waren de klapdeuren gebarricadeerd met pakjes. In de hal aangekomen was al snel te zien dat de Knutselpieten samen met de Raar-maar-waar pieten die nacht druk waren geweest: Er stond een enorme raar-maar-waar “robot”, speciaal voor de olifantjes.

IMG_2388

De deur van het klaslokaal was ingepakt met sinterklaas papier. Gelukkig had juf Manny een speciale ring gekregen, waarmee ze deur kon openen. Terwijl alle kleuters hardop tot 3 telden, tikte Fenna 3x met de ring tegen de deur. De deur ging open, maar het bleek een grote puinhoop te zijn…. Dit was over duidelijk het werk van de Rommelpiet.

IMG_2409

Gelukkig waren ook Pakjespiet en Pepernotenpiet die nacht meegekomen en hadden zij voor alle kinderen iets in hun zelf geknutselde schoentje gestopt. Nadat de kinderen de stoeltjes weer in een mooie kring hadden gezet, kregen ze van de juf hun schoentje. De lange brief die er bij zat, heeft juf Manny voorgelezen, waarna de kinderen hun cadeautje mochten uitpakken. De jongste kleuters werden verrast met een tamboerijn en de kleuters van groep 2 met een mooie caleidoscoop. Nog lang waren er mooie sinterklaasliedjes te horen bij de Olifantjes. Het was een bijzondere ochtend!