Raar-maar-waar-knutselpieten!

IMG_0028

Dat pieten altijd een beetje ondeugend zijn, weet iedereen. Maar de pieten die vannacht bij de Stokstaartjes geweest zijn, waren wel heel raar-maar-waar. We vermoeden dat de pietjes geweten hebben dat we het kinderboekenweekthema op de Edese Schoolvereniging ontzettend leuk gevonden hebben!

De dag begon al raar: we konden de deur naar de kleuterhal niet door, want daar stond een grote stapel pakjes. Die hebben we maar gewoon opzij geduwd.

Toen kwam de volgende verrassing. De hal stond vol met gekke knutsels: de pieten hadden voor de stokstaartjes de schimmel van Sinterklaas nagemaakt… maar… met een hoofd van Sinterklaas, die een muts van Piet op had. En op de schimmel zat Zwarte Piet.. maar… die had dan weer de mijter op van Sinterklaas!  En de piet had een Sinterklaas-bikini aan… Nou, dat is wel heel raar allemaal.IMG_0032

Wat zou er dan in de klas te zien zijn, zou er iets in hun schoentje zitten? De kleuters moesten nog even wachten voor de dichte ingepakte deur. Tjonge jonge, wat hadden de pieten er in de klas een zooitje van gemaakt! De stoelen lagen overhoop, pepernoten over de vloer.. Maar ook zaten er pakjes in de schoentjes! Jippie!

Toen juf Diana een brief van Sinterklaas voorlas, waarin stond dat hij onze school komt bezoeken, was het feest compleet. Wat een fijne dag!