De Stokstaartjes bezoeken het Sinterklaashuis

SONY DSC

Hoe ziet het bed van de Sint er uit? En hoe leren de Pieten al die knappe kunstjes? Waar komen eigenlijk al die lekkernijen en cadeautjes vandaan? Vandaag kregen de Stokstaartjes hier antwoord op: van de Edese Schoolvereniging vertrokken we naar het Sinterklaashuis in Wageningen. 

De voorpret begon vanochtend al: groepen 1, 2 en 3 mochten vandaag verkleed als Sint of Piet naar school. Toevallig hadden de kleuters vanochtend muziekles van juf Myra, dus de keeltjes werden warmgezongen met Sinterklaasliedjes. Ondertussen bleven de gezichtjes nieuwsgierig en gespannen…

Eenmaal in het Sinterklaashuis in Wageningen waren de kinderen van de ESV vooral heel erg blij! De Sint vroeg: ‘jullie zijn toch niet bang voor mij, omdat jullie zo’n eind bij mij vandaan blijven staan?’. Luidkeels werd er ‘neeeeee’ geroepen, door zelfs de allerkleinsten.

Sinterklaashuis

 

Ook Stokstaartjes-juf Diana was niet bang voor de Sint!

 

 

We zijn nog best een poos bezig geweest om het hele Sinterklaashuis te bekijken: slaapkamers (en wat lag die Piet te snurken!), bakkamer, naaikamer, badkamer, pakjeskamer (waar we ons verlanglijstje natuurlijk hebben ingeleverd), in-donker-op-daken-lopen-oefenkamer, spelletjeskamer… genoeg te zien en te doen!

Sinterklaashuis
Pakjes door de schoorsteen leren gooien… in het donker!