Kerststukje maken

SONY DSC

Veel kleuters zijn afgelopen weekend samen met papa, mama, opa of oma in de tuin of het bos op zoek gegaan naar de mooiste takjes.¬†Dennentakken, eucalyptus, conifeer, hulst, mos of gewone takken… van alles werd vandaag meegenomen naar school.

En het rook heerlijk in de hal van de kleuters, want ze hebben vandaag een kerststukje met hun takjes gemaakt! Naast al het mooie groen, hadden de kinderen ook nog allerlei versiersels meegenomen van huis. Daardoor was geen stukje hetzelfde. Schitterend om te zien dat het ene kind geconcentreerd het perfecte plekje zoekt voor elk takje, terwijl de ander zo groot mogelijke stukken groen pakt om zo snel mogelijk het steekschuim te bedekken! Bij het versieren zijn de kleuters het er allemaal wel over eens: dat kan nooit te veel zijn!

kerststukje in wording!
Kerststukje in wording!