Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht!

Donderdag 3 december hadden de kinderen van de ESV een brief ontvangen van Sinterklaas. Sinterklaas had er in geschreven dat hij vrijdag 4 december graag een bezoek zou komen brengen aan de ESV. Amerigo was helaas door zijn hoeven gegaan, maar de Sint had ‘groot vervoer’ geregeld, zodat hij toch kon komen…

Al voor 08.30 uur stonden de kinderen en ouders klaar op het schoolplein om de Sint en zijn pieten te onthalen. De olifantjes zongen met prachtig geknutselde pietenmutsen mooie Sinterklaasliedjes. En wat kwam daar aan? Een grote touringcar! En wie zat er achter het stuur? Sinterklaas!!

IMG_2531

Eenmaal binnen bezocht de Sint met zijn pieten alle klassen. Bij de Olifantjes werden ze flink toegezongen en de pieten strooiden volop pepernoten. Sinterklaas nam plaats op de versierde stoel van juf Manny. Er werden cadeautjes gegeven aan sinterklaas en diverse kunstjes getoond zoals een hoge toren bouwen, klimmen, voetballen, muziek maken of zelfs de handstand tegen de muur.

IMG_2562

De kinderen mochten Sinterklaas een hand geven, wat voor sommige heel spannend was en andere kleuters honderd uit kletste met Sinterklaas en zijn pieten.
Nadat Sinterklaas naar de Giraffen was vertrokken werd het tijd om te kijken waar de Raar maar Waar pieten de cadeautjes voor de olifantjes nu hadden verstopt. De cadeautjes zaten allemaal verstopt in de buik van de ijsrobot.

IMG_2692

De Olifantjes zijn goed verwend door Sinterklaas; een dagboek voor de meisjes en knikkerbaan voor de jongens en voor de groep 1 kleuters een mooi tekenbord. Nadien werd er nog heel luid Dank u Sinterklaasje gezongen.

Nadat de goedheiligman om 12.30 uur alle klassen had bezocht, werd hij door de olifantjes en alle andere kinderen buiten uitgezwaaid.

IMG_2697

Het was een geslaagde ochtend. Namens de Olifantjes bedankt voor uw bezoek en tot volgend jaar!