Weekbrief 21

Dinsdag 9 februari …

…. is de school gesloten wegens een studiedag. De leerkrachten van de groepen 1 t/m 3 gaan naar Amersfoort om zich te verdiepen in de overgang van groep 2 naar groep 3. De leerlingen komen in een andere ontwikkelingsfase, waar de organisatie van het onderwijs dan op is ingericht. Vraag is hoe dit verder geoptimaliseerd kan worden.

De leerkrachten van de groepen 4 t/m 8 blijven op school. Met behulp van een hierin gespecialiseerd gastdocent kijken we naar de rol van woordenschatonderwijs in verhouding tot begrijpend lezen. We zien dat het voortgezet onderwijs hier steeds meer waarde aan hecht en we kijken er kritisch naar of we deze lessen optimaal geven.

Televisiesterren

We hebben twee sterren op school. Babette van Veldhuizen en Roos Ploeg waren gisteren op de televisie in het programma Hip voor Nop. Ze schrijven zelf een verslag over het avontuur. U kunt dit deze week op de Nieuwspagina vinden.

Wilt u het programma zien: via de volgende hyperlink krijgt u direct verbinding met uitzending gemist van de NPO.

http://www.npo.nl/hip-voor-nop-special-je-haar-eraf-voor-het-goede-doel/02-02-2016/VPWON_1251932

Voorlezen

Als vader van een negentienjarige zoon kijk ik met veel plezier (en heimwee) terug op het vele voorlezen dat ik heb gedaan. Wat was het heerlijk … samen met een spannend of leuk boek op de bank of aan de rand van het bed opgaan in het verhaal. Het was ook nuttig. Wetenschappelijk is bewezen dat voorlezen voor kinderen heel belangrijk is. Ze horen een andere manier van formuleren dan u thuis gewend bent, andere woorden en leren zich verplaatsen in de emotie van een ander. Dat laatste is een belangrijke eigenschap die steeds belangrijker lijkt te worden. Ik roep u dan ook op om veel voor te lezen, ook als uw kind in een bovenbouwgroep zit.

Tenslotte …

… zien we een verplaatsing van nieuwtjes uit de weekbrief naar de website. U kunt eenvoudig doorklikken naar de nieuwspagina algemeen of naar de specifieke groep van uw kind(eren). Ik ¬†wens u een plezierige week toe.

Met vriendelijke groet,

mede namen de teamleden,

W. A. J. Fritz.