Ruzie, weg ermee!

Ruzie, dat hoort er bij. Het oplossen ook!!!

Soms is dat lastig en heb je er hulp bij nodig. De ESV heeft twaalf goed geschoolde peer-mediators, die de leerlingen helpen met het zelf oplossen van de ruzie. Ze doen dat door vragen te stellen en ervoor te zorgen dat de ruziemakers elkaar verstaan. Enkele van de mediators worden ervoor opgeleid dat ze ook ruzies kunnen oplossen tussen groepjes leerlingen.

Leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 kunnen een beroep doen op de mediators als er iets fout gaat. De eerste vraag die de mediators stellen is: “Willen jullie het oplossen?” Als beide partijen een hartgrondig “Ja” zeggen gaan ze van start.

Hieronder een foto van de mediators:

peer-mediator 15-16

 

Namen achter:

  • Niels Lammertink
  • Teijm Snels
  • Julia Mattijsen
  • Iris van der Stok

Namen voor:

  • Ravi van Heel
  • Anouk Westerink
  • Veerle Smeenk
  • Wessel de Ligny