Vliehorst … prachtig!

Schoolkamp, 28 april 2016

’s Morgens was het droog. Heerlijk, want de Vliehorst Express was besteld. Dit is een soort huifkar achter een tractor, die de grote zandvlakte oprijdt en natuur laat zien die heel bijzonder is. De kampgangers kregen een rondleiding door het Drenkelingenhuisje en genoten van de prachtige natuur. Helaas regende het ’s middags weer. Toch kon er gevoetbald worden en kon ieder zich voorbereiden op de bonte avond. Aan het begin van de avond was er een barbecue. Het bleef droog, een extra jas was noodzakelijk. Daarna was de bonte avond. De verhalen hierover laat ik over aan de terugkerende leerlingen, die nog iets te vertellen over moeten houden. ’s Nachts besloten enkele heren de gehele nacht wakker te blijven. Uiteindelijk gaven ze het op … dacht de leiding. Ze gebruikten hun tijd om de algemene ruimte schoon te maken en een prachtige ontbijttafel te dekken. Wat een verrassing!!

’s Morgens¬†is het inpakken, uitzoeken wat van wie is, koffers dicht zien te krijgen en dat alles onder¬†tijdsdruk. Het schip vaart immers op tijd weg naar Harlingen.en de bus staat daar al klaar om naar Ede te rijden. Daar verwachten we de kamphangers omstreeks 16.00 uur terug. Moe, maar voldaan. Ze hebben een lange vakantie om uit te rusten.