Bewoners St. Barbara weer op de basisschool?

St. Barbara op de Edese Schoolvereniging

Ja, je leest het goed! Vandaag waren de bewoners van woonzorgcentrum St. Barbara op bezoek bij de Edese Schoolvereniging. En het gebeurt niet vaak dat de rollators in onze school geparkeerd staan…

Een basisschool is vaak een aanwezige buur in de woonwijk. Het is niet anders voor de ESV: kinderen spelen naar hartenlust op het buitenterrein en dat gaat natuurlijk gepaard met de nodige decibellen. Tijdens de haal- en brengtijden is de straat van school vol rennende en fietsende kinderen, of rijdende ouders. We hechten er belang aan om zo’n goed mogelijke buur te zijn.

De bewoners van St. Barbara kwamen daarom gezellig op de koffie! Zowel ’s ochtends als ’s middags konden de buren even bij ons binnenlopen. Terwijl Didier en Ceaser een riedeltje op onze piano en bongo speelde, keken de buurmannen en -vrouwen van St. Barbara geamuseerd rond. Ook kregen ze een voorproefje van de eindmusical dit jaar en konden ze genieten van de smartlap ‘ach juffrouw, toe geen huiswerk meer!’. Sommigen kenden elkaar al van de kerstliedjes die de ESV-kinderen jaarlijks zingen in het Grand Café van St. Barbara.

Kortom, een mooie gelegenheid voor de ouderen om eens te kijken hoe een basisschool er tegenwoordig uitziet. Tegelijkertijd vonden onze leerlingen het fijn op te treden voor hun buren. Want de buurt, die maak je sámen!