Jaarlijkse boekenavond druk bezocht

Het was gezellig druk vanavond op de Edese Schoolvereniging. Alsof we nog niet genoeg opa’s en oma’s over de schoolvloer hebben gehad tijdens de Kinderboekenweek; tijdens onze traditionele boekenavond was iedereen er gewoon weer!

Deze jaarlijks terugkomende avond is meestal een feest voor ouders en kinderen. Dit jaar was het vooral een feest der herkenning voor de grootouders! In elke klas kwam het Kinderboekenweekthema ‘Voor altijd jong’ terug.

8-jarigen vertellen over opa en oma in het Engels
8-jarigen over opa en oma in het Engels

In de ene klas zag opa het geschilderde evenbeeld van hemzelf, of was er een poppetje geknutseld wat sprekend op oma leek. Maar naast al deze prachtige kunstwerkjes, konden opa en oma ook genieten van alle spullen uit ‘hun tijd’. Oude boekjes uit eigen schooltijd, oude huishoudelijke apparaten als een slagroomklopper, typemachines, cassettebandjes, telefoons met draaischijven. Koffiebonen werden gemalen. Appelmoes was door groep 6 vers gemaakt. Nostalgie ten top!

Alle knutsel in het thema 'voor altijd jong'
Alle knutsel in het thema ‘voor altijd jong’

Tegelijkertijd konden de grootouders kennismaken met een nieuwerwetse manier van knutsels maken. Bij de jongste groepen was er een applicatie gebruikt om de kleuters ‘oud’ te maken (zie foto boven). Bij de Giraffen moest je met de iPad de QR-code van je kleinkind scannen, om te kunnen zien hoe hij/zij er later uit komt te zien!

Met de iPad de QR-code van je kleinkind scannen
Met de iPad de QR-code van je kleinkind scannen

Tussen het snuffelen in de klassen door, werden de (groot)ouders verrast door een optreden van groep 8. Fantastisch om te zien hoe ze vol zelfvertrouwen hun dansje deden op het themalied van Kinderen voor Kinderen ‘Voor altijd jong‘: een ode aan al onze lieve, actieve en grappige opa’s en oma’s!

Afsluitend kon je nog even lekker snuffelen in het ruime assortiment van Het Paard van Troje, die zoals elk jaar met een stand staat. Zo kon je je (klein)kind ook nog eens verwennen met een prachtig boek!