Het kleuteravontuur bij Cultura

Er was eens….

… een groep kinderen die in groep 2 van de ESV zaten. Zij mochten op dinsdagmiddag naar Cultura om een kijkje te nemen in de Bibliotheek. Omdat ze met zijn allen gingen wandelen moesten de kindjes al weer vroeg op school zijn.

Om kwart voor 1 vertrok de stoet (30 kindjes en 4 leerkrachten). Dat het een eind lopen was werd onderweg wel duidelijk. Regelmatig klonk er: “Juf, is het nog ver??” Maar gelukkig kwam er ook aan deze lange wandeling een eind.

img_6609
Plaspauze bij Cultura

Bij Cultura aangekomen werd er eerst een plaspauze gehouden. Daarna volgde een rondleiding door de bibliotheek. Na de rondleiding mochten de kinderen lekker gaan zitten luisteren naar de mevrouw van de bib. Ze las een mooi verhaal voor over een kleine muis. Toen dat uit was mochten de kindjes zelf een leuk boekje uitzoeken en gaan lezen. Sommige kindjes gingen lekker bij een van de juffen of de meester zitten en lieten zich nog een keer voorlezen.

img_6617
Relaxt lezen in de bibliotheek

Nadat iedereen een boekje uitgezocht dat hij/zij mee mocht nemen om in de klas te lezen werden de jassen weer opgezocht en maakte iedereen zich klaar voor de terugreis.

Spelen!!!

Omdat er nog tijd over was mochten de kindjes nog even in de speeltuin spelen waar ze toevallig langsliepen. En zo kwamen de kindjes van groep 2 moe maar voldaan weer terug op de ESV en leefden ze nog lang en gelukkig!