Opa en oma-middag bij de kleuters

Donderdagmiddag om 13.00 uur stond het schoolplein vol met wel heel bijzondere leerlingen die bij de kleuters naar binnen wilden. Alle kleuters mochten hun opa’s en oma’s voor een middagje mee naar school nemen. En dat hebben de juffen en meester geweten! De klassen zaten helemaal vol. Er moest zelfs uitgeweken worden naar de gang en de gymzaal.

img_4987   2016-10-06-giraf-378  20161006_130503

De opa’s en oma’s hadden bijna allemaal een boekje meegenomen. Ze mochten hun kleinkind voorlezen. Van sommige kindjes waren de opa’s en oma’s verhinderd maar ook die werden op schoot genomen en konden meegenieten van het voorlezen. Bij de Giraffen werden de kinderen voorgelezen door kinderen uit groep 6. Na het lezen konden er spelletjes gedaan worden. Sommige kinderen hadden zelf een spelletje meegenomen en anderen pakte een spelletje uit de klas. Trots liepen de kleuters enthousiast af en aan met allerlei voorwerpen uit de klas die ze aan hun opa(s) en oma(s) wilden laten zien.

20161006_140941

Na een uurtje werd het wel erg warm in de klassen en besloten de juffen en meester dat de kinderen naar buiten mochten. Maar eerst zette juf Manny een gezellig muziekje op en gingen bij de Olifantjes de voetjes van de vloer.
Bij de Stokstaartjes werd door de oma van Orsen getrakteerd op echt Stokstaartjes-cakejes! Die had ze zelf gebakken en versierd en werden door de kinderen met smaak opgegeten.

img_5005

Buiten konden de kinderen hun energie lekker kwijt. Samen met oma voetballen is wel heel erg leuk. Of op de rekstok kunstjes laten zien. Of laten zien hoe hoog je durft op de schommel. De kinderen waren dolenthousiast en de opa’s en oma’s ook!

2016-10-06-giraf-381

Het was een ontzettende leuke en gezellige middag die iedereen niet snel zal vergeten.