Gezond schoolontbijt voor Stokstaartjes

Vrijdagmorgen 11 november gingen de kindjes van de Stokstaartjes met een lege maag naar school.  Ze mochten op school ontbijten! Juf Diana had de klas heel mooi gemaakt. De tafels stonden allemaal naast elkaar en waren heel mooi gedekt, het leek wel een restaurant.  Juf Diana vertelde wat voor lekker en gezond eten er allemaal was. De mama van Anastasia en de papa van Jill hielpen met het smeren van de broodjes. Er was meer dan genoeg voor iedereen.

img_1294

Heel gezond

Het eten was allemaal heel erg gezond. Er waren lekkere bruine bolletjes, bruine boterhammen en krentenbollen. Als beleg was er kaas, smeerkaas, appelstroop en jam. Allemaal heel gezonde dingen. Er waren ook een paar kindjes die wel eens een schaaltje yoghurt met muesli wilde proberen. Om het extra lekker te maken deed de juf er ook nog stukjes appel door. Op elk bord lag van alles wat. De meeste kindjes wilde alles proeven! Zelfs de schaaltjes met komkommer waren helemaal leeg. Natuurlijk was er ook nog wat te drinken bij. Je kon kiezen uit melk of thee. De thee was wel heel speciaal, er was thee met een appelsmaakje en thee met een bananensmaakje. Niet alle bekertjes gingen leeg maar ook hierbij waren er erg veel kindjes die het toch wilde proberen. De juf vond dat heel erg goed van iedereen.

img_1324

Opruimen

Na het eten mochten de kindjes naar het Sinterklaasjournaal kijken, zodat de mama van Anastasia en de papa van Jill de klas konden opruimen. Dat ging heel erg snel en dat was maar goed ook want later zou de mama van Sohvi van de Olifantjes nog langskomen om wat te vertellen over gezonde voeding. Weer een leerzame, leuke dag op school dus.