IJspret: ultiem hollands wintergevoel

Sfeerverlichting, gezellig bij de (digitale) haard, kerstmuziek: zo zien de dagen voor kerst er uit op de ESV. Maar deze maand is er ook een van ijspret. Groepen 5 t/m 8 mochten zich bezig houden met een mooie hollandse traditie: schaatsen!

Op de overdekte ijsbaan op het Raadhuisplein konden de kinderen hun hart ophalen aan het wintergevoel. Met kerstbomen en -verlichting als decor, zag je de ESV-kinderen vallen en weer opstaan. De een al bedreven en zelfs al met de blaren op de voeten van het eerder schaatsen deze week. De ander weigert de omheining los te laten en worstelt zich een weg door deze sportieve activiteit!

Mooi om te zien hoe de kinderen deze hollandse sport allemaal vlot onder de knie krijgen. Hoe de eerste paar minuten onwennig en stuntelig gaan, hoe de laatste paar minuten wedstrijdjes worden gedaan en de groep kriskras door elkaar schaatst. Ook al vermoed ik wel dat er behoorlijk wat blauwe knietjes en billen zijn…!