‘Sinterklaasje kom maar binnen…..

 

…..met je knecht’, galmde het 5 december om 10:50 uur door de gangen van de ESV.

Groep 3 zong de Sint uit volle borst toe, toen hij de klas binnen kwam met zijn 2 pieten. Alle kinderen zaten “netjes recht” en werden beloond met een handje vol overheerlijk pepernoten.

Sinterklaas vond Sam al een echte “hulp Sint” en hij mocht de staf van Sinterklaas weg zetten.

img_5464

Er werden veel kunstjes gedaan voor de Sint. Eloisa, Esma, Jasmijn, Sophie, Olivia en Tessa zongen 2 prachtige liedjes voor de Sint. Mick en Max mochten de Sint vragen stellen. Op de vraag hoe oud hij was kregen ze een hele ingewikkelde rekensom. Die gaan ze volgend jaar in groep 4 proberen op te lossen.

Fenna, Valentijn, Minel, Brit, Naomi en Tigo lieten acrobatische kunsten zien en Luca, Lucas, Baran en Bart hadden een stoomboot nagemaakt van Kapla.

Ook de piet wilde een spannend kunstje laten zien. Hij vond dat hij al heel goed op zijn handen kon staan, de kinderen waren het hier niet helemaal mee eens en vonden hem maar een grappenmaker.

img_5486

Sinterklaas is erg onder de indruk van deze kanjers uit groep 3!!!

Nadat de Sint en zijn pieten weg waren, mochten ze eindelijk in de suprise kijken die de knutselpieten al eerder voor hen hadden gemaakt. Via de buik van de enorme pinguin zat een luikje en in de buik zaten alle cadeaus verstopt.

De kinderen waren erg blij met de mooie sjablonen die ze van Sinterklaas hadden gekregen en gingen er gelijk mee aan de slag.

img_5527