Weekbrief 15

IJspret in Ede-Centrum

De groepen 5 t/m 8 gaan op donderdag 15 december a.s. schaatsen op de overdekte ijsbaan aan het Raadhuisplein. Groep 5 en 6 ’s morgens en groep 7 en 8 ’s middags. De exacte tijd hoort u van de groepsleerkracht. I.v.m. start- en eindtijd, blijven de kinderen van groep 6 en 7 over. Groep 8 schaatst tot 15.00 uur.

IJshockey- en kunstschaatsen zijn toegestaan, dus als uw kind die heeft (of kan lenen) graag op donderdag meenemen. Handschoenen zijn verplicht.

 

Het kerstdiner

Op woensdag 21 december houden we ons jaarlijks kerstdiner.

Morgenochtend hangt de intekenlijst voor het kerstdiner weer bij de deur van elk lokaal: U kunt hierop aangeven welk gerecht u gaat maken en de hoeveelheid.  Graag in overleg met de groepsleerkracht: samen gaan we weer een onvergetelijk diner samenstellen! Op dinsdag 20 december nemen de kinderen van de groepen 1 t/m 7 een bord, bestek en beker in een plastic tas mee naar school. Na afloop van het diner gaan deze zaken weer (vies) in de tas mee terug naar huis. Het kerstdiner begint om half 6; alle gerechten kunnen vanaf 17.15 uur gebracht worden.

 

Lampionnenoptocht

Na het diner is de lampionnenoptocht van de kleuters. Deze start om 19.00 uur. De lampionnen voor de olifanten, stokstaartjes en giraffen zijn aanwezig op school. De kinderen van de groepen 3,4,5 en 8 staan met hun eigen lichtje (graag een zaklamp of iets anders lichtgevends meegeven) langs de route en zingen kerstliedjes. Groep 6 en 7 begeleiden de kleutergroepen. De kinderen komen weer ‘binnen’ via het terrein van de bovenbouw, waar u hen verwelkomt: natuurlijk met een lichtje en een lied! Daarna gaan alle kinderen terug naar hun klas en kunnen daar opgehaald worden, (kleuters, groep 3 en 4) of melden zich af bij de leerkracht (groep 5 t/m 8).

 

Kerstborrel ouders

Tijdens het kerstdiner kunt u genieten van een drankje en heerlijk hapjes op het terrein aan de bovenbouw, het zgn. Kerstplein. Ook dit jaar kunt u genieten van de heerlijkheden bereid door de volgende ondernemers van onze school:

Taartaholics Ede – Restaurant Vroeger Ede – Grieks Restaurant Kreta Ede – restaurant het Pomphuis Ede – Brasserie Kade 10 Nijkerk, Hugo’s Pannenkoeken Veenendaal

We willen ‘onze ESV-ondernemers’ alvast hartelijk bedanken voor hun belangeloze bijdrage aan het kerstfeest!

NB. De kinderen mogen op donderdag 22 december een uurtje later op school komen. De lessen beginnen om 9.30 uur.

 

Stagiaires

Geachte ouders,

Onlangs kregen we de vraag hoe het zit met stagiaires die op school in contact komen met de kinderen. Is dat wel vertrouwd? Net als bij het personeel van de ESV moeten stagiaires bij hun opleidingsschool een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) inleveren. Zo’n VOG is een verklaring dat een screening bij justitie geen onregelmatigheden heeft opgeleverd. Stagiaires werken altijd onder supervisie van bevoegde medewerkers van ESV. Daarnaast is op een middelgrote school zoals de ESV de sociale controle groot. Ouders, medewerkers en de leerlingen onderling vormen op school een hechte leefgemeenschap waar de veiligheid van de leerlingen zo goed mogelijk wordt gewaarborgd. Op de ESV zijn bijna gedurende het hele jaar stagiaires aanwezig. Op dit moment zijn er 3 stagelopers actief bij het bewegingsonderwijs. Zij stellen zich hieronder aan u voor.

Theo te Brake

 

Voorstelronde

Ik ben Laura en ik ben 19 jaar en ik volg de opleiding sport en bewegen op het ROC A12 in Ede. Samen met Dean loop ik stage bij de gymlessen van Minke op de donderdagmorgen. Als sport doe ik acrogym en daar geef ik ook training in. Sportieve groetjes, Laura

Ik ben Dean en ik ben 18 jaar. Ik doe de opleiding sport en bewegen op het ROC A12 in Ede. Ik zit nu in het 3e leerjaar. Ik vind alle sporten leuk om te doen maar voetbal is mijn sport en dit doe ik al sinds ik 6 ben. Ik geef daar ook training in. Verder vind ik lesgeven en met kinderen bezig zijn erg leuk, vooral om te zien dat kinderen plezier hebben maar ook iets leren en dat je vooruitgang ziet.

Ik ben Luc en ik ben 19 jaar. Ik loop stage op de maandag. Ik doe de opleiding sport en bewegen op het ROC A12 in Ede. Terwijl ik hier veel gevarieerde sporten uitoefen, is er vooral een die ik het leukst vind en dus ook zelf beoefen. Deze sport is handbal. Ik handbal nu 13 jaar bij HV Reehorst in Ede.

 

Schoolfruit en groente

Komende week eten wij het volgende:

Woensdag; peen

Donderdag; kaki

Vrijdag; peer

 

 

Ten slotte….

…wensen wij iedereen veel kerst-voorpret!

Met vriendelijke groet,

 

Mede namens de teamleden,

Christa Immink en Veronica Herkendaal

 

AGENDA

Donderdag 15 december De groepen 5 t/m 8 gaan schaatsen
 
Dinsdag 20 december De kinderen van de groepen 1 t/m 7 een bord, bestek en beker in een plastic tas mee naar school.
 
Woensdag 21 december Kerstdiner en kerstborrel ouders; start om 17.30 uur
 
Vrijdag 23 december Kerstmiddag: alle kinderen zijn om 12.00 uur vrij
 
Maandag 26 december Kerstvakantie
 
Maandag 9 januari 2017 1e Schooldag na de kerstvakantie
 
Vrijdag 13 januari 2017 Luiscontrole
 
Maandag 16 januari 2017 Start midden periode cito toetsen
 
Donderdag 4 februari 2017 Laatste dag cito toetsen
 
Dinsdag 14 februari 2017 Ouderavond
 
Maandag 20 februari 2017 Ouderavond
 
Woensdag 22 februari 2017 Ouderavond