Onze kids op het Open Podium

Deze laatste donderdag voor de vakantie is Showtime vervangen door een Open Podium. Kinderen die het graag wilden mochten optreden, in plaats van dat de hele groep optreedt. Het is te merken dat de kinderen gewend zijn aan het podium, want ontzettend veel kinderen wilden graag iets laten zien!

Groep 5 trapte het Open Podium af met een dans op Fireball (Pitbull). Vrolijk dansten Kyra, Jemaine, Tessa, Sayra, Floortje, Bodil, Alysia en Chemaine er op los: Kyra en Bodil deden tussendoor zelfs nog een prachtige radslag.

James uit groep 4 droeg daarna zijn eigen verhaal voor: hij vertelde dat de ESV een leuke school is, dat hij het spannend vond om op het podium te staan en vertelde dat je goed je best moet blijven doen, want ‘anders gaat je niveau omlaag’.

Hierna werd weer gedanst door Jasmijn, Olivia en Sophie op Mamasé van K3. Natuurlijk kon iedereen dit luidkeels meezingen, zelfs de aanwezige klassenmoeders en leerkrachten! Een paar jongetjes drukten verschrikt hun oren dicht.

Hierna werd er gegoocheld! De eerste kaartentruc werd door David en David gedaan, waarbij de juiste kaart geraden moest worden. Tygo en Valentijn lieten een truc zien met een vaas die steeds leeg leek….maar waar toch steeds weer water uit kwam!

Ook Rogier en Frédérique goochelden met speelkaarten, waarbij Rogier de juiste kaart terug kon vinden. Jesse deed de bekende truc met het konijn in de hoed: hij stopte het konijn daarin en toen was hij WEG! De toekijkende kinderen snapten er allemaal niets van!

In de rubriek ‘kunstjes’ traden Britt en Naomi op: ze konden allebei een echte split! Ook Benjamin, Stein, Wisse, Julius en Luc hadden een sportief kunstje, ze gingen freerunnen. Heel stoer sloten ze af met de dab!

We dansen op de ESV erg graag, even tussendoor in de klas met Just Dance bijvoorbeeld. Op het Open Podium waren er veel kinderen die dit wilden laten zien.
Christina, Julia, Lina en Elianne van groep 6 ‘shakten it off’ op dit aanstekelijke lied van Taylor Swift. Girls with an attitude!

Een heus toneelstuk werd door groep 5 gedaan: ‘juf’ Tessa had een stel gekke meiden in de klas (Ilane, Maud en Romaysa). Ze speelden een ‘doorsnee’ dag op school na, waarbij het plezier hoogtij vierde!

Veerle, Floor, Blanca, Merel en Fione van groep 8 bewezen dat alle jaren showtime en dans op school vruchten afwerpt: ontzettend gaaf hoe zelfverzekerd en professioneel ze op het podium stonden te dansen op Tonight is the night!

Voor de rubriek moppentappen hadden Maarten, Kjeld, Job, Sophie en Loek zich ingeschreven. Maarten (groep 3) trapte af met ‘het is rood en je kunt het niet zien’ (een tomaat die om een hoek staat!).

Tussendoor werd weer gedanst door Quintus en Miska op Love never felt so good: de heren stonden enorm stoer te dansen, leuk!

Thera, Basil, Quirijn en Giel hadden zich ingeschreven in de rubriek Muziekinstrumenten. Giel startte op de piano en speelde soepel ‘Nachtliche Reise’ (en dat na een jaar of 4 les)!
Thera speelde vervolgens een knap stuk op haar 1/8e viool. Vakdocente Myra legde uit dat er meerdere maten violen zijn, voor grote en kleine mensen.

 

Basil op de schoolpiano
Basil op de schoolpiano

Hetzelfde lied werd hierna op de piano gespeeld door Basil: daarna speelden het duo het nog een keer samen.
Op de cello speelde Quirijn: juf Myra legde de overeenkomsten en verschillen tussen de cello en de viool uit. Wat een prachtige instrumenten!

Esma en Tessa uit groep 3 gebruikten hun stem als muziekinstrument en zongen echt prachtig ‘Ijskoud, bloemen op de ramen’. Ook Renske en Norah (groep 4) zongen: Norah vertelde dat ze dit nummer veel zong met haar vakantievriendin die ze nu erg mist. Toepasselijk zongen de dames ‘Samen voor altijd’ van Marco Borsato: knap gedaan!

Voor een tweede keer traden Floor, Veerle en Fione uit groep 8 op. Deze keer gingen ze dansen én zingen op Taylor Swifts’ Blank Space. Wat een talenten zijn deze dames toch.

Stand-up comedian Milan pakte het podium vervolgens overtuigend. De hele school lag dubbel van het lachen om alleen al hoe hij keek! Toen hij na z’n praatjes ook nog een dansje deed, toverde hij bij iedereen een lach op het gezicht. Die zouden we zomaar nog een keer op tv kunnen zien in de toekomst..

De grootste groep kinderen sloot het Open Podium af met een laatste dans. De meiden van groep 7 dansten aanstekelijk op Jungle van Broederliefde.

 

Deze extra lange speciale versie van Showtime was weer hartverwarmend. We zien de kinderen elk jaar groeien in hun expressieve uitingen, maar vooral in hun zelfvertrouwen. Maar bovenal is het gewoon een gezellig moment samen op school!