Weekbrief 26

Grote Rekendag 22 maart

Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek! In 2016 deden 1300 scholen mee aan de Grote Rekendag! Op woensdag 22 maart 2017 vindt de volgende Grote Rekendag plaats. Het thema van deze 15e editie is ‘Meten, bewegen en construeren’ en draait om de wiskundige geletterdheid. De kinderen zetten wiskundige gereedschappen in hun eigen omgeving in. Het doel van de Grote Rekendag is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk! Meer lezen: http://groterekendag.nl/

ReShare

Ieder jaar verdwijnt er maar liefst 135 miljoen kilo kleding en textiel in de verbrandingsoven. Dat zijn tienduizend vrachtauto’s vol bruikbare goederen. De verbrandingsoven is slecht voor het milieu en het is jammer dat goederen niet hergebruikt worden. Goederen die het Leger des Heils inzamelt om zijn goede doelen in binnen- en buitenland te financieren. Doe mee en lever uw kleding bij ons in. ReShare geeft uw kleding een nieuwe bestemming. Meer lezen: https://www.reshare.nl/doel-van-de-kleding

Er wordt een gedeelte van de kleding gratis aan mensen gegeven die ze niet kunnen betalen. In Nederland, maar ook in het buitenland. Bijvoorbeeld als er ergens een ramp heeft plaatsgevonden.

Ook gaat een gedeelte van de kleding naar de tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils. Tot slot wordt een gedeelte van de kleding, die hier in Nederland niet nodig is, verkocht aan sorteerbedrijven. Soms roept dit vragen op. Met de opbrengst van kleding/ textiel kan het hulpaanbod van het Leger des Heils worden gesteund.

De lente breekt aan en de winterkleding kan bijna worden opgeruimd. Een mooi moment om ééns te kijken of u uw kleding en textiel een tweede leven wilt geven. Maandag 27 maart is het mogelijk om de kleding bij de ESV in te leveren. Hieronder leest u wat wel en wat niet ingeleverd kan worden.

Wel
Kleding, schoenen, en laarzen (per paar gebonden), beddengoed, gordijnen, handdoeken, handschoenen, hoeden en petten, kleding, ondergoed, riemen, (sport) sokken (per paar), (strop)dassen, zachte knuffels, tafellakens, tassen, theedoeken en vitrage.

Niet
Matrassen, natte kleding, poetsdoeken, hard speelgoed, vloerbedekking, vodden, zwaar vervuild textiel (olie, verf e.d.), afval.

Paasontbijt op donderdag 13 april

Voor het paasontbijt maakt iedere leerling twee broodjes: één voor zichzelf en een voor de klas. In de groep mogen de leerlingen een broodje kiezen. Voor het ontbijt neemt iedereen op woensdag 12 april een bord, beker en bestek mee in een plastic tas, zodat de ontbijtspullen ‘vies’ mee naar huis kunnen. Willen de ouders van leerlingen met een dieet zelf het ontbijt voor hun kind verzorgen? Na het ontbijt is er een aangepast  programma. De leerlingen van de onderbouw gaan o.a. paaseieren zoeken.

Koningsontbijt vrijdag 21 april

De Koningsspelen starten wederom met een ontbijt. Dit ontbijt is een cadeautje van onze koning en wordt verzorgd door de Jumbo. Op donderdag 20 april nemen de kinderen weer een bord, bestek en beker mee in een plastic tas. Er is glutenvrij brood aanwezig. (Voor het beleg en andere dieetwensen graag even overleggen met de groepsleerkrachten.) Het programma na het  Koningsontbijt regelen de leerkrachten met de klassenmoeders. De olifanten, stokstaartjes, giraffen en groep 3 hebben een sportochtend. Minke Boonstoppel heeft deze dag de leiding. Na de koningsspelen begint de meivakantie voor iedereen.

 

Fruit volgende week:

Woensdag   komkommer

Donderdag   sinaasappel

Vrijdag         appel

 

AGENDA

 

woensdag 22 maart De grote Rekendag voor alle groepen
 
maandag 27 maart ReShare kledinginzameling
 
vrijdag 31 maart Klassenlunch groep 8: alle kinderen blijven over
 
donderdag 13 april het Paasontbijt voor alle groepen
 
vrij. 14 t/m ma. 17 april Paasweekend, alle leerlingen zijn vrij
 
di. 18 t/m do. 20 april Centrale Eindtoets groep 8
 
vrijdag 21 april

Het koningsontbijt voor alle groepen

Sportochtend kleuters en groep 3

 
ma. 24 april t/m vrij. 5 mei Meivakantie 2017
 
maandag 8 mei Eerste schooldag na de meivakantie

 

Mede namens het team een fijne week,

Met vriendelijke groet,

Martin Roes, directie@esvede.nl