Koningsspelen: Okido!!!

Ook dit jaar begonnen de Koningsspelen met een gezamenlijke warming-up. Op het grote plein zongen en dansten alle leerlingen samen op Okido (Kinderen voor Kinderen).

IMG_7701
Dansen op Okido
IMG_0175
De grotere kinderen werden geimiteerd.

Daarna gingen de kids gezellig met hun eigen klasgenoten ontbijten. Al kletsend is het Koningsontbijt van Jumbo met brood, appelstroop, vruchtenhagel, smeerkaas, appel en komkommer op gegaan.

IMG_0209
In oranjestijl een boterham eten
IMG_0251
En als je klaar was met eten, mocht je in sommige  groepen het koningspaar op tv kijken

De kinderen waren wel erg onrustig, want ze waren erg benieuwd wat ze buiten allemaal zouden gaan doen.

IMG_0363IMG_0405

Gelukkig stonden de ouders al snel voor de deur om kindjes op te halen. De groepjes werden gevormd met zowel kinderen uit de groepen 1, 2 ,3 als 4; alles lekker door elkaar dus. Twee ouders per groepje erbij en daar gingen ze op pad…op het schoolplein waren een 15-tal spelletjes opgesteld, van touwtrekken en zaklopen tot een heuse stormbaan. Veel van de kinderen waren in het oranje uitgedost, zodat het toch een kleurrijke ochtend werd, ondanks dat de zon zich helaas niet liet zien.

IMG_0345 IMG_0435 IMG_0360 IMG_0402

De stoere en grote jongens en meisjes uit groep 3 en 4 waren zeer behulpzaam richting de jongere kinderen. En de jongere kinderen vonden het juist super om met de oudere kinderen mee te kunnen doen. De klassenmoeders hadden nog voor een lekker tussendoortje gezorgd. Kortom, een echte feestochtend! Moe en voldaan renden de kinderen om 12 uur richting hun ouders en kan de meivakantie beginnen…!

 IMG_1586