Vrolijk Paasontbijt!

De een na de ander kwam vanochtend het schoolplein op met een schaaltje of bordje bedekt met folie. ‘Wat heb jij’, ‘laat eens zien’, vroegen de kinderen elkaar buiten al. Trotse koppies vertelden hun vriendje of vriendinnetje wat mama of papa had gemaakt. ‘Mmmm, lekker!’, klonk het vaak weer terug.

In de klassen werden de borden onthuld: wat een prachtige broodjes! Van ‘haantje pik’ tot pannenkoek, van frittata tot sandwich. Alles was zo prachtig versierd met kuikentjes, eitjes en vrolijke kleuren.

Trots op haar versierde broodje!
Trots op haar versierde broodje!

Elk Pasen eten de kinderen klassikaal hun paasbroodje op. De lokalen zijn versierd met takken, eieren en lentebloemen, maar vooral ook met alle paasknutsels van de kinderen zelf. Op de eettafel stonden veel versierde eierdopjes, placemats, mandjes en bloempotjes.

Ook de Paashazen waren er weer! De zusjes Paashaas hadden dit jaar hun kleine knuffelzusjes meegenomen: zo gezellig! Vooral de kleintjes vonden het zo schattig, al die lieve haasjes. Maar bij de grotere kinderen waren de paashazen best wel eens ondeugend..

De paashaas had kleine knuffelhaasjes mee
De paashaas had kleine knuffelhaasjes mee

Na het ontbijt gingen de groepen 1 t/m 4 buiten chocolade-eieren zoeken. Superspannend natuurlijk: wie vind de meeste eitjes? Na het zoeken verdeelde de leerkracht de chocolade-eitjes eerlijk, zodat iedereen evenveel kon snoepen!

Paaseieren zoeken
Eitjes zoeken op het kleuterplein

Vrolijke Pasen iedereen!