Weekbrief 29

Vakantierooster 2017-2018

Het vakantierooster voor het nieuwe schooljaar 2017-2018 is goedgekeurd door bestuur en MR en afgestemd met het voortgezet onderwijs. De studiedagen voor het nieuwe schooljaar krijgt u t.z.t.

 

Eerste dag Laatste dag
Herfstvakantie 16-10-2017 23-10-2017
Kerstvakantie 25-12-2017 05-01-2018
Voorjaarsvakantie 23-02-2018 02-03-2018
Paasvakantie 30-03-2018 02-04-2018
Meivakantie 23-04-2018 04-05-2018
Hemelvaartvakantie 10-05-2018 11-05-2018
Pinkstermaandag 21-06-2018  
Zomervakantie 16-07-2018 24-08-2018

 Juf Diana Wijnsouw verlaat de ESV

Juf Diana gaat aan het eind van dit schooljaar de ESV verlaten. Zij heeft met veel plezier gewerkt op de ESV en veel leerlingen groot gebracht. Diana Wijnsouw heeft besloten om vanaf de zomer meer tijd aan haar familie en andere zaken te willen besteden. Wij respecteren haar keuze en bedanken Diana voor haar inzet en gaan een fijne collega missen. Gelukkig wil Diana in geval van nood bij ons komen invallen. U krijgt natuurlijk de gelegenheid om Diana t.z.t. persoonlijk te bedanken en of een hand te schudden.

 Paasontbijt op donderdag 13 april

Voor het paasontbijt maakt iedere leerling twee broodjes: één voor zichzelf en een voor de klas. In de groep mogen de leerlingen een broodje kiezen. Voor het ontbijt neemt iedereen op woensdag 12 april een bord, beker en bestek mee in een plastic tas, zodat de ontbijtspullen ‘vies’ mee naar huis kunnen. Willen de ouders van leerlingen met een dieet zelf het ontbijt voor hun kind verzorgen? Na het ontbijt is er een aangepast  programma. De leerlingen van de onderbouw gaan o.a. paaseieren zoeken.

 Fruit volgende week voor het laatst

Het project schoolfruit loopt af komende week. We hopen dat u de gezonde traditie met uw kinderen voortzet. Tips kunt u vinden op de website http://www.euschoolfruit.nl/nl/schoolfruit.htm

Woensdag   radijs

Donderdag banaan

Vrijdag         appel

Voor iedereen die met de auto naar de ESV komt om kinderen te brengen en te halen

Om te zorgen voor een veilige situatie aan de Zuidelijke Spoorstraat verzoeken wij u vriendelijk gebruik te blijven maken van de voorgestelde rijrichting. Graag via de Tolhuislaan de Zuidelijke Spoorstraat inrijden. Dit i.v.m. de beschikbare ruimte om elkaar te kunnen passeren met auto’s en andere weggebruikers.

Tweede oproep: Gezocht nieuw lid medezeggenschapsraad

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Grijp je kans! Vind je het leuk om actief te zijn op de ESV, maar lukt dat niet tijdens schooltijden? Of wil je graag meedenken over allerlei zaken binnen de Edese School Vereniging? Dan zijn wij op zoek naar jou! In verband met het vertrek van één van de MR leden uit de oudergeleding, zijn we op zoek naar vervanging vanaf het komende schooljaar voor een periode van 3 jaar. De Medezeggenschapsraad (MR) is een door de overheid ingesteld autonoom orgaan binnen de school. In de MR zijn 3 personeelsleden (leerkrachten) en 3 ouders vertegenwoordigd. Er wordt over zeer uiteenlopende onderwerpen gesproken. Zoals het meerjarenplan, schoolgids, jaarverslag en andere financiële zaken, maar ook de toepassing van het passend onderwijs en informatie over herinrichting van de school. Zitting nemen in de MR biedt je een unieke kans om in de keuken van de school rond te kijken en advies te geven en met sommige onderwerpen in te stemmen. Dat is niet alleen leuk en leerzaam, maar ook noodzakelijk. Als lid van de MR kun je een bijdrage leveren aan de wijze waarop bepaalde afspraken of wetswijzigingen worden geïmplementeerd. Bovendien ben je een aanspreekpunt voor de ouders/ verzorgers. Je krijgt de mogelijkheid om zaken die onder de ouders/ verzorgers leven bespreekbaar te maken. Dit alles om de kwaliteit van het onderwijs te borgen en ervoor te zorgen dat de ESV een goede én leuke school blijft. Via deze oproep willen we ouders/ verzorgers uitnodigen om zich verkiesbaar te stellen voor de MR. Dat kan door een mail te sturen naar mr@esvede.nl  Indien er zich meer kandidaten aanmelden, wordt er gestemd. Wil je weten hoe het is om als ouder lid te zijn van de mr dan kun je met je vragen ook terecht bij Esther Westerink, Diana Hoogendoorn of Janneke Prins

Met vriendelijke groet, De Medezeggenschapsraad

 

 

Jongens ESV 1 grijpt net naast de prijzen meiden ESV 1 & 2 gaan door.voetbal

Ede, 05 april 2017 (van onze verslaggever Joost Snels). Het eerste team van de Edese Schoolvereniging, Jongens ESV 1, is in het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi op een mooie gedeelde tweede plaats geëindigd. Helaas was het doelsaldo net niet toereikend om zich als tweede van de loodzware poule 6 te plaatsen. Niet naar de volgende ronde, maar wel met opgeheven hoofd naar huis.

Mooie reeks
Jongen ESV 1 begon wat twijfelend aan de eerste wedstrijd. Hoewel goed op elkaar ingespeeld moest de juiste vorm gevonden worden. Met een zwaarbevochten gelijkspel tegen De Vuurvogel 2 (1-1) begonnen ze aan een mooie reeks van gewonnen wedstrijden (0-1 tegen Prins Florisschool 1, 2-1 tegen OBS Uniek 1 en opnieuw 0-1 tegen GBS Triangel 1) waardoor ze 10 punten uit 4 wedstrijden hadden. Jongens ESV 1 ging als eerste van de poule de rust in!

Rust doet geen goed
De rust is helaas ‘in de benen gaan zitten’ van de spelers van Jongens ESV 1. Het eerste (en enige) verlies moest opgetekend worden tegen Panta Rhei 1. Al vroeg in de wedstrijd wist de latere poule winnaar de solide spelende verdediging van Jongens ESV 1 te passeren. Goed samenspel, mooie combinaties resulterend in 5 prachtige counters konden Jongens ESV 1 niet meer langszij brengen.

Goed herstel
De klap van het verlies viel het team zwaar, maar ze wisten zich heel snel te herpakken. Met hernieuwd elan begonnen ze aan de wedstrijd tegen de Louise de Coligny 1. Een wedstrijd op het scherpst van de snede die leidde tot een terecht gelijkspel (1-1). Gesterkt door dit resultaat stond de laatste wedstrijd tegen de ‘angst Gegner’ Oranje Nassauschool 1 op het programma. Een wedstrijd die misschien niet de schoonheidsprijs wint, maar zeker hoog in de ranglijsten zal eindigen als het gaat om doorzettingsvermogen, veerkracht, samenspel en inzet. Jongens ESV 1 liep trots met een verdiende 0-2 overwinning van het veld.

Spanning
Na de 7 wedstrijden begon het lange wachten op de definitieve uitslagen en ranglijst. Langzaam begon het bij de spelers door te dringen dat het wel eens heel krap zou kunnen worden. Toen de eindstand bekend werd kwam deze dan ook niet meer helemaal als verrassing, maar de teleurstelling was er niet minder om.

Einde van een generatie?
Daarnaast drong het tot de jongens door dat dit de laatste keer was dat ze als schoolteam met elkaar ‘om het eggie’ speelden. Als groep 8-ters zullen ze aan het einde van dit schooljaar allemaal op de transfermarkt komen en daarmee is het zeker dat het Jongens ESV 1 team 2016/2017 niet meer te zien zal zijn op de Nederlandse velden. Maar gelukkig zagen de Jongens ESV 1 ook dat zowel de Meiden ESV 1 als ESV 2 geweldig gepresteerd hebben en de Edese Schoolvereniging zullen afvaardigen in de volgende ronde. En daarnaast staat de volgende generatie Jongens en Meiden al weer klaar om de fakkel over te nemen!voetbal 2

 

 

Een fijn weekend en tot volgende week.

Mede namens het team,

 

Martin Roes, directie@esvede.nl

 

AGENDA

donderdag 13 april het Paasontbijt voor alle groepen
   
vrij. 14 t/m ma. 17 april Paasweekend, alle leerlingen zijn vrij
   
di. 18 t/m do. 20 april Centrale Eindtoets groep 8
   
vrijdag 21 april

Het koningsontbijt voor alle groepen

Sportochtend kleuters en groep 3

   
ma. 24 april t/m vrij. 5 mei Meivakantie 2017
   
maandag 8 mei Eerste schooldag na de meivakantie