Feest op de ESV, met tromgeroffel in het bos!

Vorige week vierden wij feest op de ESV! Het was meesters- en juffendag. De verjaardagen van de alle meesters en juffen werden gevierd. In het bijzonder werd er aandacht geschonken aan Juf Ilse van de Weerd en juf Carla Versteeg, zij vieren hun jubileum van 25 jaar in het onderwijs. Juf Cunera Woestenburg viert haar jubileum van 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Met juf Diana Wijnsouw denken wij terug aan de 17 mooie jaren die zij bij de ESV heeft gewerkt en haar komende afscheid aan het eind van dit schooljaar.

IMG_4834

Vanmorgen werden zij thuis in een cabrio opgehaald. Het schoolplein was versierd en de kinderen uit alle klassen waren in een andere kleur gekleed. De kinderen stonden op het schoolplein de jubilarissen op te wachten, ze zongen ‘lang zullen ze leven’ en via de rode loper, onder de versierde bogen die de kinderen vasthielden, liepen zij het schoolplein op.

IMG_4808

Daar werden zij kort toegesproken en mochten alle meesters en juffen naar voren komen om in het zonnetje te worden gezet. Nadat de cadeaus in ontvangst waren genomen ging iedereen naar zijn eigen klas en kon het leuke programma beginnen.

IMG_4878

De dag stond in het teken van muziek maken, met als thema Tromgeroffel in het bos. Drum 4 fun verzorgd een leuke djembé workshop. De kinderen mochten verschillende instrumenten bespelen, zoals Doudoun, Sangban, Kenkeni, Balafoon en de Krin. Alle kinderen kregen les op een djembé, er was een groep die een dans instudeerde en de rest bespeelde de djembés, om vanmiddag met de hele school een spetterende voorstelling te kunnen geven. Een grote groep ouders, opa’s en oma’s kwamen om 14.30 uur naar school om de voorstelling te bekijken.

De jubilarissen hebben aangegeven deze feestelijke dag te willen koppelen aan het goede doel; Hulpphond. De leerlingen hebben hier in de afgelopen dagen al veel over gehoord. Vandaag wordt er geld geschonken aan dit goede doel. Ook ouders mogen een donatie doen als zijnde toegangsgeld voor de show.

Het was een gezellige, feestelijke en toch ook leerzame dag!