Wat heeft groep 3 veel geleerd dit schooljaar

Het begon met het leren van de letters van het alfabet in het begin van het schooljaar. Iedere week leerde ze een nieuwe letter.

En nu…., nu lezen de kinderen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Juf Ilse en juf Hanneke hebben de kinderen veel geleerd dit jaar.

De kinderen leren ook in de groep te lezen. Doormiddel van de boekenkring mochten er iedere woensdag twee kinderen op de stoel van de juf een boek voorlezen aan de klas. Voor sommige kinderen was dit best spannend en hebben ze het boek thuis vaak gelezen voordat ze het meenamen naar de ESV om voor te lezen. Iedereen heeft dit zo goed gedaan, daar mogen de juffen en de ouders heel trots op zijn!

valentijn boekenkring            boekenkring jasmijn

De laatste weken van het schooljaar zijn de kinderen druk bezig met het houden van hun eerste spreekbeurt. Het voorbereiden gebeurt op school door boekjes te lezen en plaatjes te zoeken over het onderwerp waar de kinderen in tweetallen over mogen vertellen. Om het extra mooi te maken mogen kinderen zelf ook materialen meenemen van huis. Zo heeft er een echt konijn groep 3 van de ESV bezocht, want ja… als je wat gaat vertellen over konijnen hoort daar natuurlijk een echt konijn bij!

spreekbeurt sophie en tessa               spreekbeurt Mick en Naomi