Sponsorloop Sint Maarten

Afstempelen en gelijk weer door!

Dinsdag was het schoolplein ingericht als hardloopparcours. Alle leerlingen probeerden zoveel mogelijk rondjes te rennen over een aangelegde route en probeerden hiermee zoveel mogelijk geld op te halen voor Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Op deze eilanden is iedereen bijna alles kwijtgeraakt door de orkaan Irma. De ESV wilde graag wat doen om de mensen daar te helpen. De opbrengst van de sponsorloop gaat dan ook naar het speciale gironummer van het Nederlandse Rode Kruis.

Groep 7 en 8 rennen hun longen uit hun lijf
Groep 7 en 8 rennen hun longen uit hun lijf

Groepen 7 en 8 begonnen de sponsorloop met rondjes van 220 meter en 20 minuten de tijd. En oh jeetje, wat een verhitte hoofden kwamen er de laatste 5 minuten voorbij! Ongelooflijk hoe hard de kinderen renden voor nét dat ene rondje extra.

Groep 6 gaat van start
Groep 6 gaat van start

Groepen 4, 5 en 6 mochten hierna hetzelfde parcours rennen, maar hadden daar een kwartier voor. Jongere kinderen, kortere beentjes, dus iets kortere tijd. Heel bijzonder dat er dan tóch kinderen waren die net zoveel, of zelfs meer rondjes gerend hadden dan de schoolgenoten uit groep 7 of 8!

IMG_2365
Elkaar aanmoedigen met high-fives!

De kindjes van groep 2 en 3 sloten de sponsorloop af en mochten 10 minuten lang een rondje van 150 meter rennen. Fantastisch om te zien hoe ze vol overgave hun stempelkaart lieten volschrijven bij de stempelposten, heel knap.

Nog even opwarmen voordat het startsein gegeven wordt...
Nog even opwarmen voordat het startsein gegeven wordt…
Het is dat er een stempel op de kaart MOET, want de kinderen rennen liever gewoon door!
Het is dat er een stempel op de kaart MOET, want de kinderen rennen liever gewoon door!

In totaal hebben we maar liefst 9.129,98 euro opgehaald! Alle sponsoren en kinderen: BEDANKT!

Directeur Martin Roes, Casper, Marijn en Nicky werden geïnterviewd door Ede TV
Directeur Martin Roes, Casper, Marijn en Nicky werden geïnterviewd door Ede TV

Ook Ede TV was bij de sponsorloop aanwezig: lees een kort verslag op de site, de reportage is terug te zien op Ede TV.

Hier kun je zien hoe Nicky werd geïnterviewd: