Griezelige Showtime

Op de ESV is het traditie elke donderdagmiddag voor de vakantie Showtime te houden. Hierbij treden de kinderen voor elkaar op. Natuurlijk stond het ditmaal in het teken van het kinderboekenthema ‘Gruwelijk Eng’.

De griezelige Showtime begon met de kleintjes uit groep 2. Samen zongen ze ‘De heks van dovenetel’: enthousiast roerden de kleuters in hun denkbeeldige pan met heksensoep.

Heksjes van Dovenetel
Heksjes van Dovenetel

Olivia, Britt en Sophie uit groep 4 Griezelen eerst nog even in het donker van de nacht. Daarna gaat heel groep 4 een liedje zingen over wat er gebeurd als kinderen slapen… In hun pyjama’s! Wanneer de klok 12 uur slaat komen spoken tevoorschijn, woehhh. Luca, Jasmijn en Olivia gebruiken hierbij de buistrom, bekken en het klokkenspel.

groep 4
groep 4

 

Groep 6 start met een beeeeetje griezelig dansliedje van Taylor Swift van Alysia, Floortje, Ilane en Maud.

Ilane, Maud, Floortje en Alysia
Ilane, Maud, Floortje en Alysia

Daarna zingen Tessa G. en Romesa heel knap het liedje Weak.

IMG_2802
Romesa
IMG_2803
Tessa G

Daarna is het tijd voor horrormoppen van Tessa vdV, Kyra, Sayra, Bodil en Sophie: spoken, bloedende vingers, blauwe ogen… En tóch was het lachwekkend!

Bodil en Tessa vd V
Bodil en Tessa vd V

Roos had haar eigen spannende verhaal geschreven! Heel knap hoe ze boeiend vertelde over allemaal ongelukjes, spinnen en slangen en buurmannen.

Roos verteld haar spannende eigen verhaal
Roos verteld haar spannende eigen verhaal

Groep 6 sloot af met het lied Rare Geluiden: alweer zo’n eng liedje wat gaat over alle enge geluiden in de nacht, als je ligt te slapen!

showtime
Rare geluiden als je slaapt…

Dan is groep 8 aan de beurt! De dames uit de groep starten met een dansje op een liedje van Dua Lipa.

De meiden van groep 8
De meiden van groep 8

Chiel zet hier een klassiek pianostuk tegenover van Joseph Hayden.

Chiel speelt Hayden
Chiel speelt Hayden

Weer een stuk luchtiger was de horrormodeshow: de mummies, de spoken, allemaal enge groepjes laten hun kleden zien… Ieieie!

Horrormodeshow
Horrormodeshow

Afsluitend werd er weer lekker gedanst op het themanummer Gruwelijk Eng van Kinderen voor Kinderen. Heerlijk om te zien hoe alle kinderen van groep 1 tot groep 8 meedansen en zingen!

Dansen en zingen op Kinderen voor Kinderen
Dansen en zingen op Gruwelijk Eng