Finale Beverwedstrijd: Tobias wordt derde!

De Beverwedstrijd is een informaticawedstrijd, om kinderen kennis te laten maken met informatica. Zo kunnen zij ontdekken of ze wellicht talent hiervoor hebben.Na de nationale ronde, waarbij Tobias op plaats 26 van meer dan 3000 deelnemers eindigde, mocht hij op 17-3 meedoen met de finale. Hier volgt zijn verslag.

Ik ben zaterdag 17 maart naar de finale van de Beverwedstrijd* geweest aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Er waren totaal 92 finalisten en daar ben ik derde van geworden. Ik had 156 punten, dat is nog meer dan bij de eerste ronde! We kregen drie kwartier voor 15 vragen. Na de vragen kregen we ook nog een lezing over big data. Het laatste deel was ook het spannendste deel: de prijsuitreiking. En toen ik hoorde dat ik derde was, was ik echt heel blij!

Tobias Spaanderman

Beverwedstrijd Tobias Eljakim Schrijvers overhandigt Tobias zijn certificaat