Schoolsport Olympiade was weer top!

In 2018 worden voor de 30ste keer de Schoolsport Olympiade georganiseerd in Ede. Op vrijdag 20 april vormt Sportpark Peppelensteeg het toneel van dit evenement voor de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Ede. Er doen dit jaar 2300 kinderen mee van 36 basisscholen. Voor de leerlingen van groep 4 en 5 is er een dag eerder voor de 6e keer de Junior Olympiade: deze verkorte versie wordt een dag eerder gehouden. Hier doen 1350 kinderen aan mee van 24 basisscholen.

Gezamenlijk ontbijten met alle 2300 kinderen
Gezamenlijk ontbijten met alle 2300 kinderen

Dit mooie evenement sluit naadloos aan op de visie van de ESV: plezier in sport! Lang van te voren gonst het al door de school ‘welke sport ga jij doen, wat kies jij?’. Want op deze dag maken de kinderen kennis met allerlei sporten die ze zelf niet beoefenen of die zelf helemaal niet zo bekend zijn. Lacrosse, Krav Maga, vissen en dit jaar bijvoorbeeld ook rolstoelbasketbal.

Vissen
Vissen

Donderdag opende Wethouder Weijland de Junior Olympiade, gevolgd door het massaal dansen op Fitlala (kinderen voor kinderen). Op vrijdag werd de Olympiade gestart met een gezamenlijk ontbijt in het kader van de Koningsspelen. Een gezonde en gezellige start!

De wethouder ontsteekt het Junior Olympische vuur
De wethouder ontsteekt het Junior Olympische vuur

Hierna ontstak échte Olympier Kimberley Bos het vuur van de Olympiade: haar interesse voor skeleton werd aangewakkerd op de Schoolsport Olympiade in Ede, en ze is nu gewoon 8e in Pyeongchang geworden! Zo zie je maar hoe mooi de gevolgen van zo’n sportief evenement kunnen zijn!

Een greep uit de sporten van de olympiades…

Rolstoel-basketbal
Rolstoel-basketbal
Lacrosse
Lacrosse
Atletiek
Atletiek
Trampoline springen
Trampoline springen
Voetbal
Voetbal
Hockey
Hockey

Door de té mooie weersomstandigheden was de Olympiade op vrijdag ingekort: maar de kinderen hebben gewapend met water en zonnebrand vooral genoten van deze dag!

Meer info op sportservice-ede