Weekbrief 4 schooljaar 2018-2019

Inloopmoment alle groepen

Maandagochtend 24 september is het weer mogelijk om in de groep van uw kind te komen kijken van 8.20 uur tot 8.45 uur. We zijn nu een paar weken aan de gang en de leerlingen vinden het leuk om te laten zien waar zij mee bezig zijn. Kom gerust binnen!!

Week van de Pauzehap

Beste ouder(s),

Van 24 tot en met 28 september doet de groep van uw kind mee aan de Week van de Pauzehap, een lesprogramma van Ik eet het beter. Ik eet het beter is een educatief platform van Albert Heijn. Binnen dit platform ontwikkelt Albert Heijn, in samenwerking met het Voedingscentrum en sportkoepel NOC*NSF, verschillende initiatieven die leerlingen van de basisschool actief aanzetten tot een gezonde leefstijl.

Elke ochtend een gezonde pauzehap

Tijdens de Week van de Pauzehap leren en ervaren leerlingen van groep 5 tot en met 8 hoe lekker en leuk het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Op dinsdag, woensdag en donderdag krijgen ze een verantwoorde pauzehap aangeboden. Die dagen hoeft uw kind dan ook geen 10-uurtje mee te nemen.

Op vrijdag 28 september is er een opdracht rond een zelf meegenomen gezond tussendoortje. Het is leuk als uw kind zelf met een suggestie komt. U kunt uw kind daarbij stimuleren om een tussendoortje te kiezen dat niet zo voor de hand ligt, zoals een bijzondere fruitsoort of een aparte groentesnack. Let er graag op dat uw kind het die vrijdag meeneemt naar school.

Iedereen in beweging

Bij een gezonde pauze hoort niet alleen een goed 10-uurtje, ook lekker bewegen en ontspannen zorgen voor energie. Ook daarvoor biedt de Week van de Pauzehap inspiratie en suggesties. Zo krijgen alle kinderen een ‘Heppie-de-Peppie’ waarmee ze zelfs de familie thuis in beweging krijgen!

Albert Heijn en partner NOC*NSF hebben een gezamenlijk doel voor ogen: een actievere levensstijl voor alle Nederlanders. Alle kinderen die meedoen aan de Week van de Pauzehap krijgen een sportvoucher t.w.v. 2x gratis sporten cadeau om de sport te ontdekken die bij hen past. Alleen, of bijvoorbeeld met een vriend/ vriendin/familielid. Er is keuze uit meer dan 300 verschillende sporten bij ruim 5000 sportclubs.

Ikeethetbeter.nl

Meer informatie over de Week van de Pauzehap en andere initiatieven van Ik eet het beter vindt u op www.ikeethetbeter.nl  Daar staat ook de Schijf van Vijf, een handig hulpje bij het bedenken van gezonde maaltijden en pauzehappen.

Wij wensen u en uw kind een goed schooljaar en veel gezonde inspiratie!

Het Ik eet het beter-team

 

Een fijne weekend  mede namens het team,

Martin Roes

directie@esvede.nl

 

Agenda

 

maandag 24 september Inloopmoment alle groepen van 8.20-8.45 uur
woensdag 26 september leerlingen van groep 7 en 8 starten om 12.00 uur met de verkoop van de kinderzegels
woensdag 3 oktober start kinderboekenweek op de ESV
donderdag 4 oktober Inleveren kinderzegels
vrijdag 5 oktober internationale dag van de leraar
donderdag 11 oktober boekenavond op de ESV 18.30-20.00 uur
donderdag 18 oktober Showtime
zaterdag 20 t/m maandag 29 oktober herfstvakantie en studiedag team, alle leerlingen zijn vrij