Boekenavond ESV: Kom erbij!

Groep 4: Zelfportret met lievelingsboek.

‘Kom erbij’ was dit jaar niet alleen het thema van de Kinderboekenweek, het leek ook het thema van de boekenavond bij de ESV. Het was die avond  gezellig druk in school. Ouders, opa’s en oma’s en andere familie konden  al het werk van de leerlingen rond het thema van de Kinderboekenweek bewonderen. En, zoals altijd, konden er ook weer boeken aangeschaft worden bij boekhandel Het Paard van Troje die ook weer aanwezig waren.

Iedere groep is de afgelopen week op hun eigen manier aan de slag gegaan met het thema Vriendschap. Bij de kleuters hadden de Stokstaartje het huis van Kikker en zijn Vriendjes centraal staan en de klas van de Giraffen was een heuse onderwaterwereld geworden rond het boek ‘Het mooiste visje van de zee’. De Olifanten hadden het iets anders aangepakt, daar stond een lange trein in de klas want in de trein mag iedereen erbij.

Groep 3: Sneeuwuil de vriend van Moemf

Groep 3 had ‘Moemf heeft een vriend’ gelezen en Moemf en zijn vriend de sneeuwuil nagemaakt. Er lagen ook prachtige tekeningen van hun favoriete boek dat ze mee naar school hadden genomen. Een deur verder in groep 4 hingen prachtige zelfportretten van de leerlingen met hun lievelingsboek. Uit het boek ‘Kaatje knal en de biefstuk bende’ had groep 4 het spookhuis in een schoenendoos nagemaakt.

De leerlingen uit groep 5 hadden het thema vriendschap een stuk breder genomen. Zij hadden tegeltjes geschilderd die zaterdag verkocht gaan worden tijdens de Herfstfair bij St. Barbara. De opbrengst hiervan komt ten goede van de bewoners van St. Barbara en De pleinen. Dat is nog eens vriendschap!

Groep 5: De tegeltjes voor St. Barbara

De sok vriendjes van groep 6 zagen er ook prachtig uit. Iedere leerling had een paar oude sokken omgetoverd tot een stel gezellige vrienden. Op hun tafels hadden ze ook het boek liggen waaruit ze op donderdagmiddag hun kleutervriendjes voorlezen. Op de muur in groep 7 stond te lezen: “Vriendschap betekent voor mij…” en op iedere letter stond wat vriendschap betekent voor groep 7. Deze vriendschap hadden ze ook nog een keer uitgebeeld in een kijkdoos.

Last but not least had groep 8 natuurlijk zoals ieder jaar weer de dans van de Kinderboekenweek ingestudeerd wat ze ook nog even lieten zien tijdens deze avond. Daarnaast hadden zij ook prachtige dingen gemaakt rond het thema vriendschap zoals onder andere een zelf ontworpen yin en yang teken, een stipverhaal en ze hadden een verhaal over vriendschap geschreven.

Het was mooi om te zien hoe het thema Kom Erbij! de leerlingen van de ESV de afgelopen week geïnspireerd had. Ze hadden vriendschap ieder op hun eigen manier verwerkt met een prachtig resultaat. Een mooie afsluiting van de Kinderboekenweek.