Showtime!

Elke donderdagmiddag voor een vakantie houden we Showtime, waar verschillende (groepen) kinderen hun kunsten mogen vertonen op het podium. Deze showtime voor de herfstvakantie stond het thema van de Kinderboekenweek ‘vriendschap’ centraal. 

Groep 2 in een jongens- en meisjeskring

Groep 2 mocht de spits afbijten. Ze hadden twee liedjes, waarbij ze gingen zingen en spelen en hadden dansjes erbij. De eestte was ‘We maken een kringetje van jongetjes en meisjes’. De meisjes stonden in de buitenste kring, de jongens daar binnen in een kring. 

Het bekende ‘klein zigeunermeisje’ werd erna gezongen en gespeeld natuurlijk. Wat deden de kleintjes dat dapper en enthousiast!

Landen op Ibiza!

Kim, Miley en Fien voerden ‘Landen op Ibiza’ op. Stoere meiden uit groep 4 die vol zelfvertrouwen de show stalen!

Roos: ‘wat is het toppunt van blijheid?… in de gevangenis ‘we gaan nog niet naar huis’ zingen!

Carice, Zoë, Daphne, Roos en Celine hadden raadsel en mopjes voor hun schoolgenoten. ‘Hoe haal je een koe uit de sloot? ..Nat!’ Heerlijk, die kindermopjes… 😉 

Dorothee gaf een heus optreden op de harp. Ze bracht twee stukken: ‘C en f snaren’, die over haar rode en blauwe snaren ging. Ze zong hier ook nog bij! Daarna nog een klassiek stukje ‘Van de glijbaan en op de wip’. Heel erg knap gedaan!

Dorothee op de harp

Heel groep 4 sloot af met ‘Lang leve de zeppelin’. Een liedje wat welbekend is: de hele school deed vrolijk met deze groep mee. 

Groep 6 had drie optredens. Yasmin en Norah (zie hoofdfoto) hadden zelf een dansje bedacht bij het liedje ‘Geluk bij n ongeluk’ van Mylène en Rosanne. Wat straalde dat veel positiviteit en vriendschap uit!

Groep 6 over een stukje veterdrop

Loris en Jesse begonnen een toneelstukje, als opstapje voor het zingen met de hele groep ‘Ik heb ruzie met m’n vriendje om een stukje veterdrop’. Afwisselend zongen de jongens en meiden dit leuke lied. 

Tobey en Quintus sloten het optreden van groep 6 af met breakdancen. Wauwwww wat konden ze dat goed; iedereen was erg onder de indruk van dit stel!

Breakdancen

Groep 8 sloot de Showtime af met het het lied van Kinderen voor Kinderen, zoals ze die onlangs ook op de boekenavond hadden gedaan. Deze grote kids dansten erg goed en aanstekelijk op ‘kom erbij’!

Groep 8 vol energie!

Vakleerkracht Mira heeft weer een mooi staaltje muziek en expressie neergezet met de kinderen!