Weekbrief 10 schooljaar 2018-2019

Engels

Vanaf de herfstvakantie krijgen de kinderen van groep 5–8 één keer per week wereldverkenning in het Engels. Deze lessen worden gegeven door Francis Kutschruiter, onze vakleerkracht Engels. Door de kinderen het Engels meer te laten toepassen, wordt er een extra dimensie toegevoegd. Uit onderzoeken blijkt dat hierdoor taalvaardigheid en woordenschat sneller toeneemt. Naast deze lessen blijven de kinderen van groep 5 – 8 met de eigen leerkracht werken aan hun basisvaardigheid Engels.

Surpiseavond

Op woensdag 21 november worden tussen 19.30 uur en 21.00 uur de surprises voor de kleutergroepen en de groepen 3 en 4 gemaakt. Hiervoor nodigen wij alle ouders van bovenstaande groepen uit!  Tijdens deze avond wordt er per groep een grote surprise gemaakt, veel overlegd en de beide hallen feestelijk ingericht: vele handen maken ook dan veel licht werk!

Mocht u verhinderd zijn, verzoeken wij u zich bij de groepsleerkracht af te melden. De leerlingen van groep 8 maken de surprises voor de kinderen van groep 5 en zijn vanaf 19.00 uur al welkom op school.

Kersthulp gevraagd

Woensdag 19 december staat de gezellige ESV-kerstborrel weer gepland. Een mooi moment voor alle ouders om eens rustig bij te kletsen terwijl de leerlingen gezellig in de groepen eten met elkaar. In de vorige nieuwsbrief stond een oproep van Pascale. Wie heeft er zin om de kerstborrel samen met Pascale van den Brandt op te pakken dit schooljaar?? Graag een reactie naar pascalevandenbrandt@me.com

Een fijn weekend, mede namens het team,

Martin Roes

directie@esvede.nl

 

Agenda

 

woensdag 21 november surpriseavond voor ouders groep 1-4 en leerlingen groep 8, 19.30 –21.00 uur
   
dinsdag 27 november inloopmoment groep 1-8, 8.20- 8.45 uur
   
woensdag 28 november schoen zetten voor leerlingen groep 1-4
   
woensdag 5 december Sinterklaasfeest
   
maandag 10 december kerstknutselmiddag
   
woensdag 19 december kerstdiner in alle groepen en lampionoptocht, 17.30-19.30 uur
   
donderdag 20 december kerstshowtime/ afscheid juf Myra tussen 13.00-15.00 uur voor alle leerlingen
   
vrijdag 21 december start kerstvakantie, alle leerlingen zijn vrijdags de hele dag vrij
  kerstvakantie t/m 6 januari 2019