Daar wordt aan de deur geklopt…

.. wie zou dat zijn? Wie anders dan Sinterklaas op deze 5e december!?

Al Nordic Walkend kwam Sinterklaas aanlopen, terwijl de Pieten de vaart erin hadden op hun steppen. Net als de knutselpieten al eerder met het thema “sport” werkten, waren de Sint en Pieten ook supersportief bezig!
Op het kleuterpad stonden alle leerlingen, vergezeld met veel ouders, de heren toe te zingen. Wanneer de Pieten voorbij liepen werden de handen hoog gehouden: ‘mag ik pepernoten?’.

Sinterklaas bij de kleuterklas Giraffen

De Sint bezocht eerst de drie kleuterklassen. Kleine gesprekjes met zenuwachtige kleuters, grote ogen die onderzoekend naar de Sint keken, Pieten die hun acrobatische streken uithaalden… Bij elke groep moest Sint weer haasten om op tijd bij de volgende te komen, want het was veel te gezellig!

Pepernotennnn!

Hierna volgden de groepen 3, 4 en 5. Deze kinderen durfden hun kunsten beter te laten zien: dansjes, zang, acrobatische taferelen, goochelen, mopjes.. Van alles kwam voorbij.

Acrobatische kunsten in groep 3

In de hogere groepen mochten de kinderen gewoon lekker kletsen met de Sint en vroegen er lustig op los. En natuurlijk kregen alle kinderen pepernoten… tenminste, als de Pieten zelf niet aan het snoepen waren!

Piet werd aangesproken door de Sint.. ‘eet jij stiekem pepernoten?’

Iets na schooltijd zwaaiden we het gezelschap met z’n allen weer uit: dag Sinterklaasje, dahaag, dahaag Zwarte Piet. Tot volgend jaar!

Surprises in de hogere groepen