Nieuwsbrief 29 schooljaar 2018-2019

Voorstelrondje

De ESV biedt Pabo studenten en andere studenten de mogelijkheid om stage te lopen. Helaas is het er een paar keer bij ingeschoten om onze stagiaires op tijd voor te stellen in de weekbrief. In deze weekbrief stellen Romy en DJ zich aan u voor.

Hallo! Jullie zullen misschien wel gedacht hebben: wie loopt er toch zo nu en dan rond in groep 5? Laat ik me even voorstellen. Mijn naam is Romy Ossendrijver. Ik ben 19 jaar oud en woon in Nijkerkerveen. Op dit moment volg ik de PABO aan de CHE te Ede. Daar zit ik nu in mijn eerste jaar. Ik heb halverwege gewisseld van stage omdat ik er in het eerste halfjaar achter kwam dat de plek waar ik op dat moment zat, niet de juiste voor mij was. Het is nu mijn tweede week hier op de ESV en ik heb het hier echt enorm naar mijn zin! Als ik het aan mijzelf zou moeten vragen zou ik willen zeggen dat de switch de juiste keuze is geweest voor mij. Er zit niet veel regelmaat in mijn stage, ik ben hier twee keer per schoolblok een week te vinden. Ik zal hier nog 2 hele weken te vinden zijn dit schooljaar.

Voordat ik de PABO ging doen heb ik de opleiding onderwijsassistent gevolgd aan het MBO te Amersfoort. We zouden dus wel kunnen spreken van de nodige ervaring. Nu wil ik alleen nog de stap hogerop, namelijk: een eigen klas hebben! Buiten mijn opleiding werk ik in een chauffeurscafé. Hier ben ik kok en verzorg ik het eten voor de gasten. Ook doe ik zelf nog aan korfbal. Dit doe ik in Hoevelaken bij Telstar. Andere hobby’s zijn lezen, lekker wandelen, bakken en reizen. Ik heb nog de droom om een reis door Afrika te maken. Zijn er nog andere dingen die jullie willen weten? Kom gerust langs, dan vertel ik het u graag!

Stage voor oud-leerling

DJ, een oud leerling van de ESV, loopt een maatschappelijke stage bij ons op school. Heel leuk dat hij weer even terug is! Morgen is helaas alweer zijn laatste stagedag bij ons. 

Lentekriebels

Van woensdag 8 t/m woensdag 15 mei is het bij ons op school de week van de ‘lentekriebels’. De hele week wordt er lesgegeven over onderwerpen als weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Het thema van dit jaar luidt: ‘Ik wil het graag weten’.

Cito eindtoets

De leerlingen van groep 8 starten morgen aan de derde en laatste dag van de Cito-eindtoets. We wensen iedereen veel succes met de laatste loodjes.

Sponsorloop

Het was de bedoeling dat alle leerlingen vandaag de formulieren m.b.t. de sponsorloop mee naar huis zouden krijgen. Helaas is dit door een haperende kopieermachine niet gelukt. We hopen morgen de papieren mee te kunnen geven, zodat iedereen tijd genoeg heeft om sponsors te zoeken.

Kapstokken leeg en gymtassen mee

Morgen is een mooi moment om de gymtassen/ kleding mee naar huis te nemen. Ook de overbodige winterkleding die op school achterblijft doordat het mooie weer is aangebroken mag weer mee naar huis.

Mede namens het team een fijne meivakantie en tot maandag 6 mei.

Martin Roes

directie@esvede.nl

Agenda

vrijdag 19 april Goede Vrijdag, alle leerlingen zijn vrij en start van de meivakantie
vrijdag 19 april t/m zondag 5 mei Meivakantie, alle leerlingen zijn vrij
donderdag 9 mei Sponsorloop 9 mei, vanaf 14:00
maandag 20 mei t/m woensdag 29 mei LVS toetsen eind groep 1 t/m groep 7
dinsdag 21 mei Bezoek onderwijsinspectie (geen toetsen)
donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei Hemelvaartvakantie