Letterfeest!

Begin februari was het feest in groep 3 en niet zo maar feest. Het was letterfeest, ze vierden dat ze alle letters hadden leren lezen en schrijven! In ochtend kwamen alle kinderen uit groep drie al verkleed naar school, maar in de middag barstte het feest pas echt los.

Ze begonnen de middag met een letter speurtocht door de hele school. De juf had overal in de school letters met aanwijzingen opgehangen. Aan de kinderen de taak om de letters te zoeken en de oplossing van de aanwijzing op hun formulier te schrijven. Sommige letter waren goed verstopt, het moeilijkste om te vinden was toch wel de letter E die in het hoekje van de kleuter garderobe hing.

Toen alle letter gevonden waren, arriveerde alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s op school. De klas liep vol. De visite werd door de kinderen verwelkomt met een lekker kopje thee met een koekje waarop de kinderen zelf letters gemaakt hadden. Zodra iedereen een plekje gevonden had, begon het “officiële” deel van de middag, het uitreiken van de letter diploma’s. Alle drie de juffen deelde om de beurt een diploma uit aan één van de kinderen. En nadat de kinderen glunderend hun diploma in ontvangst hadden genomen, hielden ze hem trots omhoog. Dit was hun kroon op het harde werken!

Na de diploma uitreiking stond juf Jolien nog even in het zonnetje. Om haar gedag te zeggen en een fijn zwangerschapsverlof te wensen, had groep 3 een mooi boek vol met mooie wensen voor haar gemaakt. Ook kreeg juf Jolien nog een boek van kikker cadeau om voor te lezen aan haar kindje.

Dat was een mooi einde aan een leuke middag met trotse ouders en nog trotsere kinderen.