Weekbrief 5: schooljaar 2020-2021

Voorstelrondje

Ons team wordt tijdelijk uitgebreid met Rick die ons ondersteunt bij alle voorkomende werkzaamheden in school en op het schoolterrein. Naast Rick verwelkomen we ook Nick en Charlie, 1e jaars Pabo studenten van de CHE uit Ede. We wensen jullie een fijne tijd op de ESV. Hieronder stellen zij zich even voor.

Rick Schuttert

Sinds kort werk ik als ondersteuner op de ESV en daarom wil ik me graag even voorstellen. Mijn naam is Rick Schuttert. Ik ben 27 jaar oud en kom uit Ede. Mijn hobby’s zijn computers en lezen. Vol goede moed ga ik deze uitdaging bij de ESV aan!

Nick Hiemstra

Mijn naam is Nick Hiemstra en ik ben eerstejaars PABO student aan de Christelijke Hogeschool Ede. De komende 5 weken loop ik mee als stagiaire in groep 5 bij juf Jolien. In totaal zal ik twee volle weken mee draaien in groep 5 en de overige weken op maandag en vrijdag aanwezig zijn.

Ik ben 22 jaar en ik woon al mijn hele leven in Ede. Drie jaar geleden heb ik de opleiding Sport en Bewegen afgerond aan het ROC A12 in Ede. In de afgelopen drie jaar heb ik gewerkt in het Odensehuis in Wageningen. Dit is een activiteitencentrum voor ouderen met dementie waar vooral de nadruk ligt op wat mensen nog WEL kunnen. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van verschillende activiteiten zoals bewegen, creatief en muziek.

Mijn motivatie om na drie jaar te hebben gewerkt, aan de PABO te beginnen is dat het mij onwijs leuk lijkt om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Als ik terug kijk naar mijn eigen basisschooltijd is dat de basis geweest voor wie ik nu ben. Iedereen verdient die mogelijkheid en ik hoop hier mijn steentje aan te kunnen bijdragen.

Ik kijk uit naar de komende weken en ik ben benieuwd naar alle nieuwe indrukken die ik hier op zal doen!

Charlie Nieuwenburg

Hallo allemaal,

Mijn naam is Charlie Nieuwenburg en ik zit momenteel in het eerste jaar van de PABO. Ik zal vanaf deze week stage gaan lopen hier op de ESV. Super leuk, want ik ben hier geen onbekende. 10 jaar geleden begon ik aan mijn laatste jaar hier op de ESV in groep 8. Extra leuk dus om nu weer terug te zijn en nieuwe ervaringen op te doen en heel veel te leren, maar dan voor de klas! Het eerste half jaar zal ik
stage lopen bij de Giraffen. Ik heb er onwijs veel zin in!

Bezoek Openluchtmuseum Arnhem

In het kader van de kinderboekenweek (thema Vroeger) gaan de groepen 3 t/m 5 een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum te Arnhem. Groep 3 en 4 gaan op donderdag 1 oktober en groep 5 op dinsdag 29 september. We vertrekken om 9.15 uur vanaf school met eigen vervoer en verwachten om 15.00 uur weer terug op de ESV te zijn. Alle kinderen krijgen tussen de middag een patatje en een ijsje. Zorgt u voor een tussendoortje en wat te drinken. Neem niet een te grote rugzak mee want ze moeten er de hele dag mee lopen. We hebben er zin in en hopen op een gezellige dag.

Schoolfotograaf

6 oktober komt de schoolfotograaf langs op de ESV. Er worden dan foto’s gemaakt van de kinderen die op de ESV zitten, dus niet van broers/ zussen die niet (meer) op onze school zitten. Zorgt u ervoor dat de kinderen er weer mooi uit zien voor het fotomoment, dan doen de fotografen de rest.

Bezoek Dierenpark Amersfoort kleuters

In het kader van de kinderboekenweek (thema Vroeger) gaan de kleuters een bezoek brengen aan Dierenpark Amersfoort. Hier is een themapark over dino’s, waarover in de aanloop naar dit bezoek al aan gewerkt zal worden in de klas. We vertrekken rond 8.45 uur vanaf school met eigen vervoer en verwachten om 15.00 uur weer terug op de ESV te zijn. We hebben er veel zin in!

Traktaties

We delen alleen voorverpakte traktaties uit op school. Wilt u hier rekening mee houden als uw kind een traktatie meeneemt naar school i.v.m. zijn of haar verjaardag.

Mede namens het team nog een fijn weekend gewenst.

Martin Roes

directie@esvede.nl

dinsdag 29 september Bezoek Openluchtmuseum groep 5

woensdag 30 september Einde verkoop kinderzegels, start kinderboekenweek