Weekbrief 22: schooljaar 2020-2021

TSO
Vanaf maandag 8 maart komen er 4 medewerkers de TSO verzorgen vanuit de Thuisclub. De kinderen eten samen met de eigen leerkracht in de klas en spelen buiten onder toezicht van de TSO. Net als in de afgelopen weken zijn alle leerlingen welkom bij het overblijven en hoeft tijdens de lockdown niet voor de TSO te worden betaald. Komende week horen we of meer versoepelingen komen voor het onderwijs en de BSO. Mocht dit gevolgen voor de organisatie hebben, dan laten wij dit natuurlijk weten.

Woensdag is waterdag
Op 23 september jl. hebben we met alle groepen meegedaan met de Nationale Kraanwaterdag (zie weekbrief 4). Het drinken van water willen wij een vaste plaats geven in de week: elke woensdag wordt onze waterdag. Gewoon water uit de kraan, makkelijker kan het niet. Kraanwater bevat mineralen die ons lichaam nodig heeft en is een prima dorstlesser. De leerlingen worden gestimuleerd om in ieder geval elke woensdag alleen maar water te drinken op school. Natuurlijk mag dit ook iedere dag! Samen maken we water drinken leuk! Binnenkort volgt overleg met een medewerker van de gemeente Ede om te kijken hoe wij gezonde voeding/ gedrag nog meer kunnen stimuleren vanuit de ESV.

Landelijke Opschoonschoondag
De Landelijke Opschoondag ziet er dit jaar anders uit op 20 maart. In plaats van grote opschoonacties op en rondom school, vragen we leerlingen en ouders – rekening houdend met corona – thuis een opschoon-ommetje te maken. Zo leren kinderen ook dit jaar op een positieve en actieve manier over zwerfafval – en hoe je dit sámen voorkomt.

Ga je op de Landelijke Opschoondag de deur uit voor een frisse neus? Maak er – rekening houdend met corona – een opschoon-ommetje van. Zo wordt jouw buurt een zwerfafvalvrije schoonheid. Een waar iedereen lentekriebels van krijgt. En gaan we, op gepaste afstand, samen voor een 100% zwerfafvalvrij Nederland.
Voor verdere informatie zie onderstaande link.
Kom in actie voor een schoner Nederland (supportervanschoon.nl)

Speciale gemeentelijke regelingen voor kinderen van ouders met een laag inkomen
Gemeente Ede heeft voor inwoners met een laag inkomen en hun kinderen een aantal aanvullende inkomensregelingen. Op www.ede.nl/regelingenkinderen staat alle informatie die van belang is en welke regelingen er voor kinderen en volwassenen zijn.

Twee nieuwe MR leden stellen zich voor

Beste ouders,

Ik ben Majorie Beumer en ik zit vanaf dit schooljaar bij de MR en ben leerkracht op de ESV bij de Leeuwen sinds 2018. Hiervoor heb ik 10 jaar op een basisschool in Rhenen gewerkt. Ik heb vier kinderen, twee jongens van 8 en 10 en twee meisjes van 1 en 4.

Majorie Beumer

In een eerdere nieuwsbrief in 2020 is al vermeld dat ik lid ben geworden van de medezeggenschapsraad (MR). In het kort zal ik mij even voorstellen en waarom ik gekozen heb voor de MR.
Mijn naam is Leendert Taal. Ik ben 53 jaren jong, geboren en getogen in Ede en ben getrouwd met Marit. Samen hebben we een zoon Kevin, die inmiddels alweer 9 jaar is. Kevin zit in groep 6. Op dit moment ben ik werkzaam als adviseur bedrijfsadministratie bij de gemeente Ede. Ik ben 6,5 jaar penningmeester geweest bij schoolbestuur Aan de Basis in Veenendaal, waar Marit voor de klas staat. In juni 2020 ben ik daar gestopt. En daardoor kreeg ik tijd om wat te gaan doen voor de ESV.
Waarom gekozen voor de MR en niet voor het bestuur? Ik heb 6,5 jaar in een schoolbestuur gezeten en wil nu op een andere manier een positieve bijdrage leveren aan de gang van zaken op de school dan een schoolbestuur doet. De MR is de vertegenwoordiging van ouders, personeel en leerlingen op school. De MR is niet altijd even bekend onder ouders, maar de MR denkt mee met het schoolbestuur toetst zijn besluiten, heeft bij bepaalde besluiten instemmings- of adviesrecht. Je kan dan o.a. denken aan: verbetering van het onderwijs, het kiezen van leermethodes, personeelsbezetting, het schoolplan, de besteding van geld en gebouwen, het vaststellen van
vakanties en vrije dagen, communicatie en betrokkenheid naar ouders.
In de tijd die ik nog over heb ben ik leider van het voetbalelftal van Kevin, doe ik leuke dingen met mijn gezin, werk ik in de tuin en lees ik graag.

Leendert Taal

woensdag 10 maartstudiedag team, alle leerlingen zijn vrij
maandag 22 maartrapporten groep 1 t/m 7 gaan mee
maandag 22 maart t/m woensdag 31 maart oudergesprekken groep 1 t/m 7