Weekbrief 1 schooljaar 2021-2022

We gaan weer beginnen!

De zomervakantie is weer bijna afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn alweer in volle gang. We hebben er zin in en kijken uit naar de komst van de leerlingen en hopen dat jullie allemaal een fijne en ontspannen vakantie hebben gehad. We zijn er weer klaar voor. Gelukkig mag er steeds meer in Nederland en binnen het onderwijs. Op dit moment geldt de 1,5 meterregel binnen het primair onderwijs tussen volwassenen. Dit betekent dat we rekening moeten houden met elkaar bij het brengen en halen van de kinderen en dat het nog niet mogelijk is om alle ouders samen met de leerlingen binnen de school te ontvangen. We hanteren net als voor de zomervakantie de regel om de leerlingen van groep 1 t/m 3 voor de eigen ingang van de school (blauwe deur groep 3 en groene deur groep 1,2) af te zetten. Leerlingen die voor het eerst op school komen mogen door de ouders bij de leerkracht worden gebracht. Veel leerlingen willen graag hun nieuwe groep laten zien aan hun ouders/ verzorgers, dit is de komende dagen mogelijk na schooltijd. Hierbij hanteren we maximaal 5 ouders/ verzorgers per lokaal.

Brengen en halen van leerlingen

U wordt verzocht zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te komen. De leerlingen uit groep 3 mogen de ingang gebruiken bij de gekleurde ESV-kubussen op het plein. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 komen zoveel mogelijk zelfstandig naar school en gaan via de achteringang bij het ‘zwarte laantje’ het schoolplein op. Komt u wel met de auto uw kind halen en of brengen, wilt u dan uw auto alleen parkeren aan de kant van de spoorlijn of in één van de zijstraten en hierbij rekening houden dat onze buren hun eigen terrein kunnen verlaten. Ook is er volop parkeergelegenheid bij Ons Huis aan de overkant van de spoorwegovergang. Verder is er afgesproken om via de Tolhuislaan de Zuidelijke Spoorstraat in te rijden met de auto. Hierdoor ontstaat er een veiliger situatie voor alle verkeersdeelnemers en worden er geen kinderen klem gereden door passerende auto’s.

Wel of niet naar school?

Weet u niet zeker of uw kind naar school mag? Bekijk de beslisboom via de volgende link Beslisboom tm groep 8

Trakteren

Leerlingen die jarig zijn (geweest) mogen trakteren in hun eigen groep en natuurlijk even langs bij de andere groepen/ leerkrachten. Onze voorkeur gaat uit naar gezonde (kleinere) traktaties.

Gymspullen

Wilt u uw kind weer gepaste gymkleding meegeven naar school. Bij mooi weer wordt de gymles buiten op ons eigen terrein gegeven (maandag en donderdag) en dan zijn slippers niet erg handig. 

Controle gegevens ouderportaal

Een vriendelijk verzoek om gegevens zoals mailadressen en telefoonnummers te controleren in het ouderportaal. We merken dat deze gegevens regelmatig wijzigen maar niet worden aangepast in ons systeem. Wilt u ook weer uw privacy-voorkeuren aangeven in het ouderportaal zodat wij weten of wel of geen gebruik mogen maken van beeldmateriaal. Alvast bedankt.

I

Mede namens het team nog een fijn weekend gewenst en tot aanstaande maandag. 

Martin Roes

directie@esvede.nl

Agenda

 

Maandag 30 augustus Eerste schooldag, deuren gaan om 8.20 uur open, alle leerlingen worden om 8.30 in hun eigen groep verwacht.