Weekbrief 7, schooljaar 2021-2022

Het bestuur van de ESV zoekt een bestuurslid voor de portefeuille onderwijs

Beste ouders, beste leden, 

Kom jij het bestuur versterken? Op dit moment zijn we met zes bestuursleden, enthousiaste ouders die zich met passie inzetten voor onze prachtige school! We willen er graag een ouder bij voor de portefeuille onderwijs. Heb je affiniteit met onderwijskundige zaken? Dan vinden we het fijn als jij je aansluit bij het bestuur! Met jouw expertise kunnen we op alle terreinen advies geven over het beleid dat in samenspraak met de directie wordt gemaakt. Het “zijn” van een vereniging doen we met elkaar en daarvoor zijn alle ouders verantwoordelijk . Sluit jij je aan en denk je mee over de richting en koers van de ESV?

Even praktisch

Het bestuur vergadert maandelijks. Als bestuurslid zet je een deel van je vrije tijd hiervoor in. Wil je weten hoeveel? Neem eens contact op met één van de bestuursleden of mail naar bestuur@esvede.nl om verder te praten. We maken graag kennis met je!

Hartelijke groet namens het bestuur,

Marjolein Slings, Secretaris bestuur ESV Ede

Gebruik diensten van Google 

Voor de zomervakantie hebben wij u op de hoogte gebracht van het advies van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) over de privacyrisico’s met betrekking tot Google Workspace for Education (voorheen Google Suite for Education). Deze software – die onder meer de programma’s als Google Classroom en Google Meet bevat – wordt ook op onze school gebruikt.

  • Akkoord onderwijs met Google
    We hebben goed nieuws. Het onderwijs heeft een akkoord gesloten met Google en met een aantal aanpassingen in de schoolsystemen kunnen we ook in het nieuwe schooljaar aan de slag met Google Workspace. We zijn erg blij dat dit akkoord er is anders hadden we in het nieuwe schooljaar geen gebruik meer kunnen maken van Google Workspace.
  • De afgelopen weken is SIVON namens de schoolbesturen uit het primair en voortgezet onderwijs in gesprek gegaan met Google. SIVON trekt hierin samen op met de PO-Raad, VO-raad, het hoger onderwijs (via SURF), Kennisnet en het Rijk. Gezien het belang van het gebruik van Google-diensten in onderwijsinstellingen, blijven SURF en SIVON namens het onderwijs Google monitoren en met Google spreken over privacy-issues.
  • Wat betekent dit voor ons werk?
    Voor het nieuwe schooljaar worden de benodigde aanpassingen gedaan in Google Workspace zodat we de applicaties bij ons op school veilig kunnen gebruiken.

Netflix-serie Squid Game

De Netflix-serie Squid Game is een wereldwijde hit, maar door de lugubere scenes wordt er geadviseerd om de serie niet aan kinderen onder de 16 jaar te laten zien. Wij hoorden dat de serie bekend is bij veel leerlingen onder de 16 jaar en willen jullie als ouders/ verzorgers hierover informeren. Goed om dit onderwerp in de eigen gezinssituatie te bespreken. De serie gaat over een groep van 400 mensen die kinderspelletjes spelen. Wie verliest mag er niet meer zijn.

EHBO-les

Het Rode Kruis Ede e.o. geeft (gratis) EHBO les aan jeugd/jongeren, vrijdag 5 november 2021 is het zover!

De nieuwe cursus jeugd/jongeren EHBO gaat dan van start. Ben jij tussen de 11 en 18 jaar en wil jij een EHBO-certificaat halen, dan zit je bij het Rode Kruis Ede e.o. goed!
Lestijden zijn van 19.00 tot 21.00 uur op de vrijdagavond, vakanties en speciale feestdagen niet! Het kost je helemaal niks en je leert veel!
Wanneer je mee wilt doen of vragen hebt, mail dan naar: jeugd.rodekruisede@gmail.com of bel: 06-51561521 Let wel op: vol is vol!

Herfstvakantie Sportweek

Zie onderstaande link voor de informatie.

Sam Sportweek Herfst informatie voor scholen

donderdag 14 oktober showtime, 
vrijdag 15 oktober schoolreis groep 1 t/m 8
maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober herfstvakantie, alle leerlingen zijn vrij 
maandag 25 oktober studiedag team, alle leerlingen zijn vrij 
woensdag 27 oktober extra online ALV, 19.30 uur, uitnodiging is verstuurd naar de leden
vrijdag 29 oktober luizencontrole